banner392

Akçay’daki işçiler hala kurtarılmayı bekliyorlar.

Akçay da Mahsur kalan 2 işçi ve 3 köpeğe kurtarma ekipleri hala ulaşmış değil. Dün helikopterle kurtarılacağı söylenen işçiler kimsenin gelmediğini bildirdiler ve Ali Yemişçi telefonda “Abi kimse gelmedi. Unumuz da bitti. Yarın kendi çabamızla yola çıkıp gelmeyi düşünüyoruz” dedi ve imdat çağrısı da yaptı.

Akçay’daki işçiler hala kurtarılmayı bekliyorlar.

Akşam saatlerinde telefonla konuştuğumuz 2 işçiden biri olan Ali Yemişçi bugün helikopter beklediklerini ancak kendilerini helikopterin gelmeyeceğini telefonla çalıştıkları Nur-Ol inşaat şirketinin şantiye şefi tarafından bildirildiğini söyledi. “Şef helikopter gelmesine gerek olmadığını vali bey söyledi” dedi.

Günler önce hazır ekmeklerinin bittiğini onun yerine konteynırda bulunan unlarının da sonunu bugün akşam yediklerini söyleyen Ali Yemişçi yanlarında bulunan köpeklerin de kepek yemi olarak kepekle doyurduklarını ancak onlarında böyle giderse yiyeceklerinin biteceğini söyledi.

Son kar yağışı nedeni ile bulundukları bölgede kar kılındığının 15 cm daha yükselerek yer yer 2 ile 4 metre arasında olduğunu söyleyen Ali Yemişçi

“Yarın eğer bizi kurtarmaya gelemezlerse kendi çabamızla 5 km kadar uzaklıktaki Kazimiye köyüne gelmek için yola çıkacağız. Karda batmamak için tahta parçalarını ayakkabı gibi kızak gibi yaptık. Kısa bir mesafede denedik. Eğer sabah olunca cesaretimiz olursa yola çıkacağız. Aksi takdir de burada açlıktan ölebiliriz” diyerek endişeli olduklarını anlatmaya çalıştı.

 

Her şey bu gün havanın durumuna bağla olarak gelişecek. 
Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 01:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER