banner392

Akçay Baraj Şantiyesinde 2 işçi mahsur kaldı.

Pamukova Akçay Barajı çalışmalarının kış nedeni durdurulup çalışan işçilerin bölgeden ayrılmasından sonra 1000 m yükseklikteki Akçay havzanın yağan son karın 2.5 metreye yükselmesi sonucu ulaşımın kesilmesi nedeniyle şantiye de mahsur kalan bekçi Ali Yemişçi ile Hamdi yemişçi İmdat çağrısı yaptılar.

Akçay Baraj Şantiyesinde 2 işçi mahsur kaldı.

Pamukovahaber.com olarak telefonla görüştüğümüz Akçay da hamsur kalan Ali Yemişçi 1 ekmekleri kaldığını söyledi. Kendilerine Sakarya AFAD ekibinin ulaşarak yarın bir kar aracı ile kurtarmaya geleceğini söyledi.

Şantiye de jeneratör olması nedeni ile cep telefonlarının sürekli şarj ettiklerini söyleyen Ali Yemişçi Şantiyede 2 kişi ve birde köpekleri olduğunu söyledi. Cep telefonu ile bulundukları yerden çektiği fotoğrafyarı paylaşan Ali Yemişçi 1 ekmekleri kaldığını da söyledi.

Bölgede etkin şekilde yağan kar ve tipi Akçaya a kara yolu ile ulaşımı tamanen kapatmış durumda.

Bölgeye ulaşmak için 2 yoldan birini tercih etmek gerikiyor. 1. Yol 30 km olup Pamukova Karapınar-Ağaççılar-Eskiyayla güzergahı takip edilerek Domuzdere yolundan takriben 5 km lik tamamen karla kaplı yer; derelerde birikmiş 5 m ya kadar çıkabilecek daha donmamış karları geçerek şantiye de kalan işçilere ulaşılabileceği gibi 2. Yol ise yine Pamukova dan 25 km kadar olup,  Pamukova-Kazimiye yolu üzerinden-Köy yeri ve takriben 2 km daha devam edilerek Akçay’a ulaşılabilir.

Son anda bölgedeyol açma çalışması yapan Büyükşehir belediyesinin kar makineleri akşam saatlerinde Kemaliye-Hüseyinli-Çilekli-Bakacak mahallesi üzerinden şu saatlerde Eskiyayla ya ulaşmaya çalıştıklarını öğrendik.

Burada bölgeyi iyi bilen bir gazeteci olarak en iyi kurtarma çalışmasının helikopter olduğunu da söylemek daha doğru bir çalışma olur diye tavsiye de bulunuyoruz.

Haber ile ilgili ayrıntılar daha sonra gelecek. Bizi takip etmeye devam edin…..  

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2015, 19:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
cemilyener
cemilyener - 9 yıl Önce

Yillardir ozlemini cektigim. Koyumun kar manzarasi mahsur kalan arkadaslarinda bir an once kurtulmasini dilerim

SIRADAKİ HABER