banner392

100 yıllık emperyalist yalanı Perinçek bitirdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek AİHM'de 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlamayı reddettiği için görülen temyiz davasında haklı bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türk milletine yönelik "soykırımcı" saldırılarını bertaraf etti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire Perinçek-İsviçre davasında Perinçek lehine karar verdi. Mahkeme, AİHM 2. dairenin kararını onayladı ve 1915 olaylarının soykırım tanımına uymadığını karara bağladı.

İşte Strazburg'da zaferle sonuçlanan davanın ayrıntıları

 

Batı'nın Türkiye’yi bölme planının parçası olan soykırım yalanı 100. yılında bitirildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire Perinçek-İsviçre davasını karara bağladı. Strazburg’da Perinçek kazandı. Türkiye kazandı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Perinçek lehine verdiği karardan sonra İsviçre Batı'nın baskısıyla kararı son gün temyiz etmişti. Temyiz için ilk duruşma 28 Ocak'ta yapıldı. Perinçek, tarihsel gerçekleri bir kez de Strazburg'daki Büyük Daire'de dile getirdi. Bu duruşmadan yaklaşık 10 ay sonra mahkeme kararını verdi. Büyük Daire, Perinçek'i haklı buldu.

17 yargıçlı mahkeme Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 7, 10 ve 17 maddesine dayanarak karar verdi. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 7. maddesi cezaların yasallığına ilişkin hükümleri içeriyor. 1 oya karşı 16 oyla kabul edilen maddede, "Hiç kimse, işlendiği zaman ulusal ve uluslararası hukuka göre suç sayılmayan bir fiil veya ihmalden dolayı mahkum edilemez" ifadesi yer alıyor.

7'ye karşı 10 oyla kabul edilen 10. maddede "Herkes görüşlerini açıklama ve anlatım hakkında sahiptir" sözleriyle ifade özgürlüğüne vurgu yapılıyor. Ve 3'e karşı 14 oyla kabul edilen 17 maddede de "Hiçbir kamu otoritesinin ifade özgürlüğünü sınırlayamayacağı" belirtiliyor. 

Duruşma biter bitmez Ermenistan basını Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e mikrofon uzattı. Perinçek, Ermeni basınına verdiği röportajı Ulusal Kanal özel yayınında aktardı.

Perinçek, zaferi Mehmetçiğe armağan etti.

Yurt dışındaki Türklere de "artık özgürce konuşabilirsiniz" mesajı verdi. 
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 22:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER