banner392

Saski ye geçsek de Pamukova artezyen suyu içmeye devam edecek.

Büyükşehir yasası 30 Mart seçimlerinden sonra yavaş yavaş uygulamaya konmaya başladı. Kanalizasyon işlerinden sonra şimdi de Pamukova belediyesi yetkisi alanında olan su işleri de SASKİ ye devrediliyor.

Saski ye geçsek de Pamukova artezyen suyu içmeye devam edecek.

Bundan böyle Pamukova’nın içme suyu abonelikleri dahil tahsilat işlemleri de SASKİ personeli tarafından yapılacak.

Pamukova da daha önce su işlerinde çalışan personel de Sakarya Büyükşehir e bağlı SASKİ ye devredilmiş olacak.

 

SASKİ tarafından özel bir firmaya verildiği iddia edilen Pamukova daki su aboneliklerini devralırken öncelikle su sayaçlarını değiştirmek için çalışma yapacağını söyleniyor.

 

Daha önce su işlerinde çalışan bazı personelle anlaşma yapmak için görüşmeler yapıldığını söyleyen bir kişi ise günlük yevmiye ile kendisine teklif verildiği hızlı bir şekilde yeni sayaç çalışmalarını yapacak olan firmanın eski saatlerle Pamukova su işlerini almak istemediğini iddia etti.

 

Demek ki Artık özelleşen elektrikten sonra şimdi de özelleşen su işlerimiz olacak.

 

Ancak özeleşen su işleri sayesinde belediyeden yapılan anonstan öğrendiğimiz kadarı ile daha iyi hizmet anlatılıyor.

 

Ne yazık ki hizmet eğer hızlı para toplama, yeni saat takma ile ölçülecekse bu doğru, Özel şirket parayı hızlı toplar ancak yıllardır Pamukova ya artezyenden basılan suyu nasıl temiz ve sağlıklı su olarak sunacak o merak konusu işte.

 

1970 yıllarında Pamukova ya o günkü imkanlarla  Kartepe ye yakın bölgeden gelen Mühürpınar suyu yok denecek kadar azaldığı için, bakımları yapılmadığı için yerine Pamukova da kiremitlik denen bölgeden basılan artezyen suyu içmeye devam edilecek. Ancak Pamukova suyu mutlaka zamlanacak. Ne diyelim yeni yasa ve yeni özelleşme Pamukova ya hayırlı olsun demekten başka elimizden bir şey yok. 
Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 20:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER