banner392

Pamukova kara teslim oldu.

Dün Sibirya’dan Pamukova’ya kadar gelen soğuk hava; yoğun kar yağışı getirdi. Pazar günü akşam saatlerinde yağmurla başlayan yağışlar dün gece geç saatlerde kara dönüştü ve o andan itibaren Pamukova merkez dahil yüksek yaylalarda kalan köyler de kar kalınlığı 3 metreye kadar ulaştı.

Pamukova kara teslim oldu.

Pamukova da sabah saatlerinde sulu kar şehir içinde sokarların devam eden kanalizasyon çalışmaları yüzünden bozulması yer yer çamur ve çukurların yağışlar nedeni ile derinleşmesi ilçenin içinde araçların geçişleri içinde olumsuzluklara neden oldu.

Pamukovalılar evlerinin önlerinde biriken karları temizlemek için ellerine aldıkları kürek süpürge ne varsa onunla temizlemeye çalışırken sokakların birçok yerinde belediye başkanın aylardan beri askıda duran vatandaşlardan özür dileme afişleri dikkatleri çekiyordu.

Belediyede çalışan personelin ise Büyük Şehir belediyesine ya da taşeronların hizmetine geçmesinden sonra ilk karla sınav oldukları bu günlerde önce belediyenin önlerini temizleyen temizlik işçileri, sonra da ara sokaklara dağılarak kar temizlemek için çaba harcadıklar.

Ancak mahalle konumuna sokulan en uzak yerlerde ki Eskiyayla, Bakacak, Ağaççılar, Kadıköy, Mesruriye, Çilekli, Hüseyinli, Kemaliye, Akçakaya, İsabalı, Hayrettin, Bacıköy, Karapınar Mekece, Eğriçay, Fevziye, Çardakköy, Cihadiye, Kazimiye, Paşalar, Turgutlu, Gökgöz, Teşvikiye ve Şeyhvarmaz mahallelerine ise aynı Pamukova nın içindeki bitişik mahalleler gibi hizmet götürülmesi zabıta kuvetleri dahil, temizlik işçilerinin de o mahallelere hizmet vermesi gekiyordu ne yazık ki o hizmeti uzak mahalleler göremediler..

CEVAT KESER ÜZGÜN.

Pamukova da ömrünün bir bölümünü belediye başkanlığı ile geçiren ne kadar iktidara gelmiş ve gelmeye yakın parti varsa onlardan bir kere belediye başkanı adayı olan ve belediye de de 4 dönemdir başkanlık yapan Cevat Keser vatandaşlardan özür diliyor. Keser in belediyenin değişen konumundan sonra başkanlık yetkileri elinden gittiği gibi Pamukova da eskiden muhtarın yetkileri kadar bir yetkisi kalan, Gerçi tüm ülkede ki konum aynı Cevat Keser durumunda. Yani eskiden en küçük bir belediyede başkan seçilen belediye başkanları oralarda Eskiden Amarikan yönetim sistemindeki eyaletlerin şerifleri gibi sükseleri vardı. Şimdi Büyükşehir yasası çıkıp 19 mart yerel seçimi yapıldıktan sonra büyükşehir belediye başkanları eyalet reisi gibi yetkilerle donatıldı. Küçük yerlerin belediye başkanları mahallerin küçük muhtarları başkanları gibi konuma düştüler. Pamukova’da da bu duruma düşen Cevat Keser Pamukova Baş muhtarı konumunda kaldı.

İŞTE O AFİŞ TE YAZILAN VE İÇİNDE GEÇEN ÖZÜR DİLEME İFADESİ ŞÖYLE

İlçemizin en az 50 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek şekilde hazırladığımız

Modern ve çağdaş bir ilçe olmanın en temel şartlarından biri olan kanalizasyon, içme suyu şebekesi ve arıtma tesisi alt yapısı çalışmalarımız dört koldan hızlı ve seri bir şekilde devam etmektedir. Bu çalışmalarımız esnasında elde olmayan sebeplerden sizlere vermişi olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür diliyor, göstermiş olduğunuz anlayış ve sabıra teşekkür ediyorum.

SEVGİ VE SAYGILARIMLA CEVAT KESER PAMUKOVA BELEDİYE BAŞKANI  

Yılların kurt politikacısı Cevat Keser oy aldığı vatandaşlarından her zaman benim köylüm, benim vatandaşım, diye söz etmekteydi. Yine bu tavrını değiştirmedi. En son bu formatta hitaplarına biri iki gün önce kandil gecesi mesajı göndererek tarzını korumaya v e sürdürmeye kararlı olduğu görülüyordu.

Kandil Mesajı aynen şöyle: (Mesajları özelikle büyük harfle yazmanın yanlış olması beklide başkana kimse tarafından iletilmemiş olmalı)

“AZİZ KARDEŞLERİM,

SEVGİLİ

PAMUKOVALILAR,

DEĞERLİ

KÖYLÜLERİM,

MUHTEREM HANIM

EFENDİLER, SEVGİLİ

GENÇLER; MÜBAREK

MEVLİT KANDİLİNİZİ

EN KALBİ

DUYGULARIMLA

KUTLAR TUM İSLAM

ALEMİNE HAYIRLARA

VESİLE OLMASINI

CENAB-I ALLAH’TAN

NİYAZ EDER SAĞLIK

MUTLULUK, HUZUR,

AFİYET, VE

SAYGILARIMLA

ALLAH’a EMANET

OLUN. CEVAT

KESAR/PAMUKOVA

BELEDİYE BAŞKANI  

AKP ye geçmeden önce Cevat Keser bir proje üzerinde çalıştı, Bu projeyi aslında büyükşehir yasası öncesi Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu hazırladı diyenlerde var. Bu projeyi Cevat Keser iki seçim öncesi de kullandı. 50 yılın projesi diye vatandaşlara sundu. Hatta çok büyük bez afişler yaptırdı. Bu afişlerden bir tanesini belediye binasının önüne astırdı. Pamukova ya gelen misafirler bile ilk gördükleri bu afiş oldu.

Sonra benzerini eski kaymakamlık binası önünden aşağıya sarkıttı. Bu afiş belediyede kiracı olan doğalgaz firmasının ofisi önünden yere kadar indiği için doğalgaz ofisinde çalışanlar afiş yüzünden dışarıyı göremez oldular. Sonraları doğalgaz firması yeni yer alıp yerine taşındıktan sonra eski kaymakamlık binası önünden yere kadar sarkan afiş kaldırılarak yerine şimdiki ilçenin biriki yerdeki yol üzerinden karşıya kadar uzunca bir iple sarkıtılan vatandaşlardan özür dileyen afişler kaldılar.

İşte bu afişler den bir tanesi de elperek mahallesi Mevlana Camisi yakınında bulunan vatandaşların camiye girmeden önce karşılarına çıkan bez afiş.

Tam da karın teslim aldığı şu günlerde Mevlana Caddesinde Cevat Keser in büyükşehir yasası yürürlüğe girdikten sonra elinden bir şey gelmediğini gösteren Benim vatandaşım, benim köylüm. Dediği Pamukovalılardan özür dilediği afiş çok anlamlı görüntü veriyor.

İŞTE O AFİŞ

PAMUKOVA DA ŞİMDİ HERKES KENDİ EVİNİN ÖNÜNÜ TEMİZLİYOR.

BELEDİYE İŞÇİLERİ DE ÖNCE KENDİ BELEDİYESİNİN ÖNÜNÜ TEMİZLİYOR.

ESNAFLAR DA KENDİ İŞYERİ ÖNÜNE KARDAN ADAM YAPARAK KARIN TADINI ÇIKARIYORLAR.

KÖYLERİ YOK ETTİLER. MAHALLELER ALLAHA EMANET

Eskiyayla da 2 gündür yollar kapalı, kar kalınlığı 1.50 cm ye çıkmış durumda, köyde elektrikler akşam saatlerinde kesildi, hatta sık sık tek faza düşen elektrikten köyde duranlar pamukovahaber sitesini arayarak şikayet ediyorlar. Yine iki gün önce kapanan yolları açmak için köye giden iş makinelerinin köyün alt mahallesi olarak ifade edilen mahalleyi açmayıp köyün yukarıda kalan mahallesinin yolu açıldığı ve açılan yolunda son karda kapandığı için köyde ulaşım kesilmiş durumda.

Hüseyinli köyünde ise iki gün önce köye kadar gelen iş makinesinin köy dışına kadar yolu açtıktan sonra köyün içini bıraktığı pamukovahaber sitesine ulaştırılan haberlerden oldu.

Birde büyükşehir yasası yürürlüğe girdikten sonra köylere kimin hizmet götürdüğünü hala anlamış değiliz. Hatta hizmet gidip gitmediğini bile öğrenemedik.

Önceki yıllarda köylere hizmet götürme birliği vardı. Kaymakamlık bünyesindeki bu köylere hizmet götürme çalışmalarına acil durumlarda çalışanlar, iş makinesi operatörleri anında konsantre olur ve yollar kısa sürede açılırdı.

Yeni yasa ile köy hizmetlerinde çalışan personelin belediyeye devrinden sonra önce belediye ye ait olan koltukların paylaştırılması işi yapıldı. Daha sonra beğenmedikleri personelleri başka kurumlara yada emekliye sevk ettirdiler, şimdi hizmet etme zamanı dedikleri anda Sibirya dan soğuk kar ve tipi geldi. Bakalım yeni Büyükşehirliler yeni gelen fırtınalara dayanabilecekler mi? Şimdi bu Sibirya Kışı Büyükşehir yasasının ne kadar faydamı yoksa başka amaçla mı çıkarıldığını hep birlikte göreceğiz. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 18:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER