banner392

Özkoç: “Maalesef Sivil Toplum Örgütleri Siyasete alet edilmiştir”

Ak Partili ada adaylarının 7 Haziranda Milletvekili adayı olabilmeleri için STK başkan ve yönetimi kurullarının temayül yolu ile görüşlerinin sorulması tartışmalarına CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’ta katıldı.

Özkoç: “Maalesef Sivil Toplum Örgütleri Siyasete alet edilmiştir”

Özkoç Dün gece CHP Milletvekili aday adayları ile birlikte gittikleri Geyve’nin Umurbey mahallesinde vatandaşlarla yaptığı sohbet sırasında sorulan bir soru üzerine Ak Partinin Pazartesi günü Sakarya’nın da içinde bulunduğu tüm illerde milletvekili aday adayları arasında kimin aday olmasına istersiniz sorusuna sandıkta oy kullanarak katılan STK başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katılmasına gösterilen tepkiler üzerine oda açıklama yaptı.

 

Umurbey Mahallesi köy kahvesinde basının önünde köy kahvesinde konuşan ve  

 

“Demokratik toplumlarda bu bir temayüldür bir gelenektir bu söz konusu olabilir. Ancak Sivil Toplum örgütlerini siyasete alet etmek başka, Sivil Toplum Örgütlerinin fikrini almak bir baş bir şeydir” diye sözlerine başlayan Özkoç:

 

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ SİYASETE ALET EDİLMİŞTİR”

Bu dönemde Sivil Toplum Örgütleri bu vesile ile maalesef siyasete elet edilmiştir. Bu çok üzüntü verici bir şeydir. Sivil toplum örgütleri kendi fikirlerini demokratik ortamlarda ifade ederler. Bunu da aleni yaparlar. Bu görüşler gizi kalmaz halk bilir insanlar bilir, Bir siyasi partinin sandığında gizli kalamaz Sivil Toplum Kuruluşunun görüşünü kendi partinizin iç işlerine karıştırır bunu da sandıkta gizi tutar kamuoyundan bunu gizlerseniz, sivil toplum örgütünü kendi siyasi işlerinize karıştırmış olursunuz. Onu da Demokratik olmayan bir ortama alet etmiş olursunuz.

 

“ŞİK OLMADI. DOĞRU OLMADI. SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLÜRENİ RENCİDE ETTİLER”

Onunu için ben bu uygulamanın doğru olmadığına inanıyor ve düşünüyorum. Bence şık olmadı. Doğru olmadı. Sivil Toplum örgütlerimizi rencide ettiklerini düşünüyorum. bu konunun Bir dahaki dönemlerde tekrar etmeyeceğini düşünüyorum.” dedi.    
Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 23:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
köylü
köylü - 9 yıl Önce

doğru söylüyosun rıdvan başkan

ridvan şahin
ridvan şahin - 9 yıl Önce

hiçte alet olmadık.her parti böyle yapsada halkın gerçek seçmek istedikleri ortaya çıksa sakaryanın gerçek siyasi,olması gereken tabloyu sakaryalı çizse.

SIRADAKİ HABER