banner392

Mahalle muhtarlarının köy mühürleri ellerinden alındı.

Mahalle olan köy muhtarlarına köy mühürü kullanma yasağı getirildi.

Mahalle muhtarlarının köy mühürleri ellerinden alındı.

Değişen büyükşehir yasası ile köy adlarının mahalle adına dönüştürülmesinden sonra artık köy mühürü de tedavülden kaldırıldı. Muhtarlar yeni mühürleri gelene kadar eski mühürlerle işlem yapamayacaklar.

 

30 Mart yerel seçiminde Pamukova da yeni seçilen muhtarlara ilçe seçim kurulu tarafından mazbataları verildikten sonra kaymakamlık tarafından eski mühürleri kullanamayacakları bildirildi.

 

Mazbata alan, ancak köy mühürlerini kullanamayacaklarını öğrenen muhtarlar şimdi yaptırılacak yeni mühürlerini bekliyorlar.

 

Pamukova da 30 köyün mahalleye dönmesi ile yeni yaptırılacak mahalle mühürünün ise bedelinin 100 tl olarak muhtarlara teslim edileceğini öğrenen isimlerini açıklamayan eskiden köy olan şimdi ise mahalle olan Pamukovalı bir gurup muhtar yeni mühürün kendilerine pahalıya patladığını söylediler.

 

E.. ne diyelim mühürsüz muhtar olunmayacağına için. Mühür kimde ise muhtar o deyişine göre, muhtarlık için gece gündüz çalışan ve yeni maaşları olan her ay 875 tl maaş için canla başla uğraş veren muhtarlara yeni mühürleriniz hayırlı olsun. “Nasıl olsa ilk maaşlarınızdan 1/8 ini de ilk maaşlarınızdan verirsiniz olur biter demekten başka bizim söyleyeceğimiz başkada biz söz olamaz diye düşünüyoruz. Yeni mahalle muhtarlarımıza yeni yasa, yeni mühür, yeni maaşlar hayırlı olsun.” diyoruz.   
Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2014, 22:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER