banner392

Kılıçdaroğlu Akçakaya Muhtarının sorularını cevapladı.

Sakarya ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Pamukova Akçakaya muhtarı Osman Işık ın sorularını cevapladı. Pamukova çiftçisini, köylüsünü ilgilendiren açıklamalarda bulunar Kılıçtaroğlu. Birçok bölgede Tarım da mağduriyetler yaşandığını tarım sigortasının çiftçiye yararlı hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu Akçakaya Muhtarına ne dedi.
 Adapazarı Kapalı Spor Salonunda CHP üyesi olmayan vatandaşlara yönelik yapılan toplantıda her ilçeden bir konuşmacıya soru sorma hakkı verildi. Pamukov dan ise Akçakaya Muhtarı Osman Işık söz aldı. Işık, yeni çıkan Büyükşehir Yasası ile köylerin tüzel kişiliklerinin sona erdiğini bundan dolmayı mahallerede sorunların çoğaldığını, birde Pamukova da Tarım la uğraşan çiftçilerin Meyvelerin çicek döneminde meydana gelen yanmalardan dolayı mağduriyet yaşadıklarını bu konu ile ilgili görüşlerininin olup olmadığını sordu.

İŞTE AKÇAKAYA MUHTARI OSMAN IŞIK’IN SORULARI

“Sayın Genel Başkanım!

İlimize hoş geldiniz, şeref verdiniz.

İlk Sorum, Bu büyükşehir yasasını değiştirecekmisiniz? Köylerin Tüzel Kişilik hakkını vereceksiniz?

İkinci sorum, Pamukova Tarım üzerine gelişen bir ilçemiz. En çokta sorunumuz, Meyvelerin çiçek açma zamanında don olayından çok mağdur oluyor çiftçimiz. Ayvada ve bazı meyvelerde çicek belli olmadığı için sigorta zararlarımızı karşılamıyor. Bu konuda görüşleniz varmıdır? “ dedi.

“ DAHA SİZLER EMLAK VERGİSİ ÖDEYECEKSİNİZ”

 “Daha sizler emlak vergisi de ödeyeceksiniz. Dolayisiyle Büyükşehir yasasının değişmesi lazım. Kentte kullanılan su fiyatı nedir? Köyde aynı fiyatla size satılması doğru değildir. “ diyen Kılıçdaroğlu:

“Biz Büyükşehir Yasasının değişmesinden yanayız. Bu konu ile ilgili düyüncelerimizi ifade ettik. Kapanan Belediyelerle ilgili de görüşümüz şudur. Herhangi bir belde de bir belediye kapanmışsa oraya sandık kayacağız. Vatandaş belediyenin açılmasını istiyorsa açacağız, açılmasını istemiyorsa açılmayacak. Vatandaşa gidelim. Yani milli iradeye saygılı olacağız. “ dedi.

Tarımla da da mağduriyat yaşandığı, Tarım sigortasının bunu karşılamadığı ifade edildi. Bu sadece bu bölgede değil pek çok bölgede dile getiriliyor. Tarım sigortasının çiftçiyi koruyan hale getirilmesi lazım. Bu çerçevede üzerinde durulması lazım.“ dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 02:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER