banner392

Kemal Ağralı: ‘ Yeniden Atatürk Cumhuriyetini Milli Hükümet kuracaktır. ’

Cumhuriyet in ilanının 91. Yılında İşçi Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı yaptığı yazılı basın açıklamasında yeniden Atatürk Cumhuriyetinin İşçi Partisi önderliğinde milli bir hükümet tarafından kuracağını söyledi.

Kemal Ağralı: ‘ Yeniden Atatürk Cumhuriyetini Milli Hükümet kuracaktır. ’

İŞTE AĞRALI’NIN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:  

Yeniden Atatürk Cumhuriyeti için:

Cumhuriyetin ilan edilmesinden bu yana 91 yıl geçti. Dünyanın, emperyalizme karşı verilen ilk milli kurtuluş savaşını ve orta çağ karanlığını dağıtan, en büyük devrimlerden birinin sahibi olduğumuz günlerden; emperyalizme, ortaçağa ve bölücülüğe karşı mücadele etmenin suç sayıldığı günlere geldik.

Cumhuriyetin yıkıldığının resmidir.

Hem devlet katında, hem de toplum içinde örülen tarikat ve tekke ağı, devrim kanunlarını fiilen ortadan kaldırmıştır. Cumhuriyet varsa, cemaat olmaz. Cemaatler varsa, Cumhuriyet yıkılır. Cemaat, yalnız Cumhuriyeti değil, milleti de yıkıma uğratır ve uğratmaktadır.

Kemalist devrim döneminde, Cumhuriyetin devleti vardı ve toplumu cumhurlaştırıyordu. Bu gün, devlet yeniden saltanat sahiplerinin eline geçmiştir ve toplumu cemaatleştiriyorlar. Bizim devlet katında korunacak bir cumhuriyetimiz kalmamıştır. Bunu kabul etmeden Cumhuriyetçi olamayız. Çünkü bu gün kurulu düzeni koruduğumuz zaman, saltanatı korumuş oluyorsunuz.

Bekçi miyiz,  Devrimci miyiz?

Büyük Devrimci,  Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduğu yerden bakın bu güne, Cumhuriyet yaşıyor mu?

Yoksa yıkılmışımdır?  Yürütme, yasama ve yargı yetkilerini kim kullanıyorsa, Devlet odur. Bütün bu yetkiler, Atatürk Cumhuriyetini yıkmak için kullanılıyorsa ve devletin silahlı güçleri ’de bunu uyguluyorsa, Devlet Cumhuriyet yıkıcılarının eline geçmiştir. O nedenle “Cumhuriyetimiz Dim dik ayakta, onu kimse yıkamaz” gibi laflar masaldır. Cumhuriyeti yıktılarsa, o zaman görev Cumhuriyet yıkıcılarını yıkmaktır.

Yeniden Atatürk Cumhuriyeti:

 

Milletimiz bunu gerçekleştirecek olan milli hükümeti, İşçi Partisi önderliğinde kuracaktır. Milli hükümet Türkiye’mizi Kemalist devrim rotasına oturtacak ve yeniden Atatürk Cumhuriyetini kuracaktır. İşte o zaman Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Geldiğimiz yer burasıdır.

Kemal Ağralı

İşçi Partisi İl Başkanı 
Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 19:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER