banner392

Eskiyaylalılar Derneği Belediye Başkan adaylarını ağırladı.

Pamukova Eskiyaylalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Pamukova ya belediye başkanı olacak AKP adayı Cevat Keser, CHP Adayı Erdoğan Isır, Saadet Partisi adayı Ahmet Şen ve MHP adayı Abdullah Bolal’ı Dernek binasında ağırladı Başkan adayları ise seçildikleri takdirde neler yapacaklarını anlattılar.

Eskiyaylalılar Derneği Belediye Başkan adaylarını ağırladı.

Cuma günü akşam saat 19.00 da Eskiyaylalılar Derneğine ilk gelen CHP adayı Erdoğan Isır oldu. Isır dernekte yarım saat gibi bir süre kaldı. Dernek binası girişinde Erdoğan Isır’ı Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Köy Muhtarı İsmail Camcı ve Eskiyayla köylüleri Orman Kalkındırma Kooperatifi başkanı Kemal Sağlam ile dernek üyeleri karşıladılar.

CHP adayı Erdoğan Isır ve birlikte gelen CHP meclis üyeleri dernek te seçildikleri takdirde neler yapacaklarını anlattı.

Isır Biz seçildiğimizde Pamukova yı sizlerle beraber yöneteceğiz. Sizleri dinleyip önerilerinizi öğrenip öncelikleriniz ne ise onu yapacağız. Mahallenize gelip ne istediğinizi soracağız. Eğer sizler mahallenizde spor salonu istiyorsanız biz onu yapacağız. Çocuk parkı istiyorsanız biz onu yapacağız. Sizlere belediyenin zaten yapması gereken işleri yapacağız diye söz vermiyoruz. Çünkü belediyenin yapması gereken işler belediyenin görevleridir. Bizler eğer güzel projelerle yeni iş alanları istihdam alanları sağlayabiliyorsak o zaman güzel işler yapmış sayılacağız. Ben şimdi sizlere Eskiyaylanın sorunlarını 1 yılda çözeceğim desem doğru söylememiş olurum. Eskiyayla nın sorunlarını bir plan proje dahilinde 5 yılda çözeceğimi söyleyebilirim.

“Biz şuanda ahlaki bir seçim yapıyoruz. Dik duran eğilmeyenlerin seçimini yapıyoruz. Onurlu insanların seçimini yapıyoruz. Biz geldiğimizde destek kartları yapacağız. İsteyen insan bizim verdiğimiz destek kartı ile bankadan parasını çekip süt isterse süt alacak, kömür almak isterse kömür alacak. Ekmek isterse ekmek alacak. İnsanları mağdur etmeyeceğiz.”diyen Erdoğan Isır:

Kendisinin toplumla barışık bir insan olduğunu söyleyen Isır:

“Bana kimse ne hırsız, ne arsız, ne namussuz diyemez. Benim Pamukova da hiç kimseye 1 lirada borcum da yok, Selam vermediğim kavgalı olduğum insan da yoktur. Her partiden de dostlarım var.” Dedi.

“Biz Pamukova yı değiştirmek, güzelleştirmek ve iş sahalarını geliştirip insanlarımıza aş, iş, ekmek vermek için çalışacağız.” diyen Erdoğan Isır Saat 20.00 de kahve toplantısı olduğu için ayrılmak durumunda olduğunu söyleyerek izin istedi ve Dernekten ayrıldı.

Erdoğan Isır dan sonra Saadet Partisi adayı Ahmet Şen ve meclis üyeleri ile birlikte Eskiyaylalılar Derneğine gelen ikinci başkan adayı oldu.

Saadet Parti adayı ve meclis üyelerini de dernek başkanı, köy muhtarı, koy kooperatifi başkanı ile dernek üyeleri karşıladılar ve Ahmet Şen de seçildikleri takdirde neler yapacağını anlattı.

Ahmet Şen Birlik ve beraberlik istedi. “Kavga değil kardeşlik, husumet değil sevgi içinde olalım. Güzel Pamukova mızı birlikte yönetelim” dedi.

Seçildikleri takdirde Pamukova da tüm dernekleri bir çatı altında toplamayı düşündüklerini de söyleyen Şen, “Dernekler bir çatı altında toplayarak onların rahat şekilde etkinlik yapmaları için gerekli altyapıyı oluşturacağız.” Dedi.

Siyasi birlik isteyen ve “Güzel günler yakın” diyen Şen hazırladıkları tarımsal kalkınma projeler ile Pamukova Çiftçisinin yüzünün güleceğini söyledi.  Eğitim alanında hazırladıkları projelerle çocukların rahat bir ortamda okuyabilecekleri okullar inşa edeceklerini de söyledi. Ahmet Şen Pamukova Devlet Hastanesini de düzelterek tam kadro çalışan sağlık birimi haline getirecekleri sözünü verdi.

MHP ADAYI ABDULLAH BOLAL YAYLA TURİZMİNE ÖNEM VERECKELİRİNİ SÖYLEDİ.

Eskiyaylalılar Derneğini Ahmet Şenden sonra ziyaret eden MHP Pamukova Belediye başkan adayı Emekli Albay Abdullah Bolal ve meclis üyeleri seçildikleri taktirde Pamukova ya yakışır projelerle hizmet vereceklerini söyledi.

Bolal özellikle doğa turizmine önem vererek bölgenin kalkınması için gerekli altyapıyı hazırlayacaklarını söyledi.

Eskiyayla gibi köylerde treking gibi sporların özendirileceğini söyleyen Abdullah Bolal gençlere yönelikte çok sayıda proje yaparak gençleri öne çıkaracaklarını söyledi.

Tarımsal sulamada daha ucuz olan elektrik enerjisinden yararlanılacağını söyledi.

Pamukova çiftçisinin çalışkan ve üretken oluğunu ve güzel ürün yetiştirdiğini de söyleyen Bolal. Pazarlama ve ürünü zamanında piyasaya sürmede değer kaybından söz etti.

Soğuk hava depoları yapılarak çitçinin ürününü arz talebe göre piyasaya sürebilmesinin önemini vurguladı.

Bazı söylentilere de cevap veren MHP adayı Abdullah Bolal MHP nin başka bir partiye destek vermediğini ve vermesi konusunda ortaya atılan söylemlerini kasıtlı ve art niyetli olduğunu söyledi.

Kendisinin Pamukova da oturmadığını söyleyenlere karşı da sert konuşan Abdullah Bolal. “Ben Pamukovalıyım. Babamı herkes tanır. Babam Kadir Bolal dır. Ben okuduktan sonra devlete hizmet için çalıştım. Emekli olduktan sonra ise Pamukova ya döndüm. Şimdi ki adresim Elperek mahallesidir. Şu an MHP Pamukova Belediye başkan adayı olarak sizlerin karşısındayım” dedi.

AK PARTİ ADAYI CEVAT KESER “SEÇECEĞİNİZ BELEDİYE BAŞKANI BİLGİLİ OLMASİ LAZIM. USTA OLMASI LAZIM.”DEDİ.

Pamukova Eskiyayla Rumeli Balkan Türkleri Derneğini ziyaret eden Mevcut belediye başkanı ve şimdi AKP den başkan adayı olarak seçimlere giren Cevat Keser Cuma günü Derneği ziyaret eden son belediye başkan adayı oldu.

Keser i dernek başkanı, muhtar, kooperatif başkanı ve dernek üyeleri kapıda karşıladılar ve Cevat Keser in yeniden seçildikten sonra neler yapacağını dinlediler.

Keser 30 Mart ta Mahalli İdareler Seçimi olacağını anlattı. Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ülkeye hayırlar getirmesini diledi.

“Malumunuz bu bir Mahalli İdareler Genel Seçimi, yani belediye başkanlığı seçimi, bunda milletvekili seçmiyorsunuz. Bunda bakan seçmiyorsunuz. Bunda hükümet seçmiyorsunuz. Pamukova ya belediye başkanı seçiyorsunuz. Sakarya ya büyükşehir belediye başkanı seçiyorsunuz. “ dedi.

“Büyükşehir kanunu gereği 30 pare köyümüz Pamukova’nın mahallesi oldu. 30 Tane köy Pamukova ya bağlanmış oldu. Bu Kanunu T.B.M.M si çıkardı. Netice itibariyle köyler Pamukova’nın mahallesi oldu. Nüfusumuz da takriben 30-35 bin oldu. Yani seçeceğiniz belediye başkanı 35 bin kişinin sorununu sırtında taşıyacak. Seçeceğiniz belediye başkanı 35 bin kişinin derdini dinleyecek. Seçeceğiniz belediye başkanı 35 bin kişinin hakkınla hukukunla ilgilenecek. Seçeceğiniz belediye başkanı gecenin saat 1 mi 2 simi, 3 mü, dört mü olur gece mi olur, gündüz mü olur, kimin ne zaman ne sorunu olacağı belli değil, onu Allah bilir, başına bir hal geldiğinde gecenin 1.inde, 2 sinde, 3 ünde telefonu kaldırıp senin telefonunu açacak derdine derman olacak, yaralara melhem olacak, iş bitirecek, iş görecek. Gerektiğinde eşofmanlarını çıkaracak seninle beraber gelecek.  Adapazarı, İstanbul a gidecek senin işini görecek. Bunu yapacak belediye başkanı sinirleri geniş olacak. Kuvvetli olacak. Sabrı geniş olacak. Kuvvetli olacak. Yani bir hambal seçiyorsun hambal. İşte bu hambalında hepsi böyle olması lazım. Bilgili olması lazım. Becerili olması lazım. USTA olması lazım.” Dedi.

Kendisinin 3 dönemdir bu anlattığı özelliklerde çalıştığını söyleyen Cevat Keser bu dönemde AK Partiden aday olmasını ise güçlü bir hükümetle çalışmak için aday olduğunu ve güçlü hükümet sayesinde Pamukova ya büyük yatırımlar getirebileceğini anlattı.

Diğer adaylara verilecek oyların heba olacağını iddia etti.

Pamukova Eskiyaylalılar Derneği bir gecede 4 başkan adayını ağırlayarak adayların yapacakları hizmetler ve projeleri hakkındaki bilgi paylaşımına önderlik etmiş oldu. Pamukova da 4 farklı görüşteki belediye Başkan adayını ağırlayarak onların ulaşmak istedikleri bir kısım insanlara bilgi aktarımında bulunan ilk dernek oldu. 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2014, 20:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ömer inal
ömer inal - 10 yıl Önce

köyümüzün sorunları çözümlemede yapacaklarını çalışmaları kazanan parti başkanları sözlerinde durmalarını beklerizzzz

SIRADAKİ HABER