banner392

Erdoğan Isır Merkez Kahvesinden zor sorular sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Erdoğan Isır seçim çalışmalarında ilçe merkezinde kahve toplantılarının son konuşmasını Mevlana ve Merkez kahvesinde yaptı. Merkez Kahvede mevcut Belediye Başkan Cevat Keser e yüklendi.

Erdoğan Isır Merkez Kahvesinden zor sorular sordu.
 Erdoğan Isır; Dün akşam Mevlana Kahvesinde konuştuktan sonra kalabalık bir topluluk ile Merkez kahvesine geldi. Isır konuşmaya başlamadan önce kollarını sıvadı, ceketini çıkardı. Dinleyenleri selamladı adeta meydan okudu.
 
30 Mart ta yalancının mumu sönüyor. 30 Martta biz öyle bir paket hazırladık ki! Ücretini de peşin vermişler siz sadece üzerine mühür vuracaksınız, istediğiniz adrese göndereceksiniz. Hazırsınız mısınız?” diye sordu.
 
ERDOĞAN MEYDAN OKUDU.
Bu seçim Pamukova’nın ahlaki seçimidir diyen Erdoğan
“Para dağıtıldığını duymuştuk, görmemiştik. Poşet dağıtıldığını da duymuştuk görmemiştik, Bu seçime kadar bu kadar tehdit ve şantaja kimse şahit olmadı. Herkes tehdit edildi. Benim arkadaşlarım bile arandı. Dostlarım arandı. Komşularım arandı. Diyorum ki başkan birde beni arasana. Birde bana şantaj yapsana, birde beni tehdit etsene, yiyorsa birde beni tehdit et tehdit.
 
Herkesi tehdit ediyorsun. Herkese şantajda bulunuyorsun. Ben dimdik ayaktayım. Ben 5 gündür de kahve kahve kahve konuşuyorum. Sana sorular soruyorum. Cevap vermiyorsun. Hadi gel beni tehdit et buradayım bekliyorum.”dedi.
 
DOĞAL GAZ VAATLERİNİ ELEŞTİRDİ.
Son 5 gündür doğalgazın köylere geleceği anonsları yapılıyor. “Neymiş doğalgaz köylere gelmiş.” Deniyor. Doğal gaz firması hemen açıklama yaptı. “Seçim propagandası olarak kullanılan bu iddia gerçek değildir.” dendi. Hala protokol yaptığını söylüyor. Biz inanmıyoruz. Çık Erdoğan Isır Bir kağıda bir protokol yaptıysanız bunu basına gösterin. Ben 5 gündür bağırıyorum. Ben inanmıyorum. Başkan sana inanmıyorum. Yalan söylüyorsun. Böyle bir protokol yok diyorum. “deki protokol var, altında imzalar var.”de. Basına ver niye vermiyorsun. Yine 28 Martta çıkacak elinde boş kağıtları atacak. 20 yıldır bu yalanlara doyduk artık. 28 Martta ta yine aynı yalanlar yapacaksın millet sana inanmayacak.
Ben mal varlığımı açıkladım. Birde sen mal varlığını açıkla. Kimden korkuyorsun. Halkından mı korkuyorsun. İşçinden mi korkuyorsun, esnafından mı korkuyorsun. Köylünden mi korkuyorsun, benden mi korkuyorsun, şu mal varlığını bir açıkla görelim.
 
Başkan senin partin yok mu, meclis üyelerin yok mu? Niye ben ben ben diyorsun? Niye biz demekten korkuyorsun? Niye hep beraberiz demekten korkuyorsun?
Biz ben demekten sıkıldık artık. Biz diyoruz. Hep beraber diyoruz. Mahallelere gittiğimde sizin mahallenize bir şey yapmayacağım diyorum. Şaşırıyorlar. Sonra siz isteyeceksiniz biz yapacağız. Siz park isteyeceksiniz biz yapacağız diyorum. Çünkü biz hep beraber yaparsak 5 yıl sonra da siz yapmadınız diyemezsiniz. Siz o mahallenin sorunlarını bilirsiniz. Ben bilememem. Onun için diyoruz ki Pamukova’yı hep beraber değiştireceğiz.
 
SAVCIYA İHBARDA BULUNDU.
“Seçim yasaklarına girildi. Şu anda poşet dağıtılıyor. Suç işleniyor Savcı beylere duyurulur. Hala belediye işçilerini kullanıyor Savcı beylere duyurulur. Belediye işçileri broşür dağıtıyorlar.”dedi.
 
BOŞ VAATLERE PAMUKOVALILAR ARTIK İNANMIYORLAR.
Beş yıl önce otopark yapacaktı söz verdi yaptı mı? Beş yıl önce sanayi sitesi kuracaktı yaptı mı? Beş yıl önce bir sözü verdi. İşsiz genç bırakmayacaktı bırakmadı mı?
 
Başkan ne yaptın sen? diye sordu.
 
“Bizim arabamızla Sapanca ya gittin ve geldin. Şimdi 5 yıl daha istiyorsun. Acaba şimdi İstanbul a mı gidip geleceksin? Dinleyenlerden “Kıbrıs’a gidip gelecek” sözlerini duyunca kendini gelmekten alamadı.”dedi
 
ZOR SORULAR SORDU.
Kent Parkı Pamukovalılar mı yaptı? Hamamı Pamukovalılar mı yaptı? Kapalı Çarşı yı Pamukovalılar mı yaptı? Söylemlerine izleyenler “Hayır” yanıtı aldıktan sonra Erdoğan:
Bizim içimizde hiç mi usta yok? Hiç mi kaynakçı yok? Hiç mi sıvacı yok? Başkan bize niye yaptırmıyorsun? Çünkü bize yaptırmış olsa kaç para verdiğini bileceğiz. O usta akşam bu kahveye gelecek ne kadar para aldıysa anlatacak. Ondan bize yaptırmıyor. İşin içinde başka işler var başka işler. O kent parkı yaparken belediye işçisini çalıştırdın. Belediye kamyonunu çalıştırdın. Peki sana o firma fatura kesti mi? Kesmedi. O zaman bizim kamyonlarımızı, bizim işçilerimizi niye o kent parkta çalıştırdın?
 
Pamukova da kurdurduğun çöp fabrikası maketi sizin onayınızdan geçti. Şimdi ben başkana soruyorum. Bu maket sana gösterildi o zaman o maket kanser yapıyordu da. Sen çöp fabrikasını onaylayıp yaptırdıktan sonra kanser yapmıyor mu?
 
Eğer kanser yapmıyor ise 5 yıl önce niye bizi kandırdın. 5 yıl önce niye bize yalan söyledin. Ve şimdi yukarısına bir çöp fabrikası daha yapmak istiyorsun. Başkan biz istemiyoruz onu Geyve ye gönder onu Geyve ye…
 
Ben 10 yıldır belediye ye hiç girmedim. Makam alt katta mı üst katta mı bilmiyorum. 31 Mart sabahı öğreneceğim. 31 Mart sabahı öğreneceğim. Seçilmeden önce bu kahvelerde dedin ki. Makamı üst kata çıkardılar dedin. Niye diye sorduk. Üst katlara yaşlılar çıkamasın diye dediniz. Geldiğiniz zaman alt kata indireceğinizi söylediniz. Ben belediye gitmedim sizler daha iyi bilirsiniz makam üst katta mı, alt katta mı, (dinleyenler “üst katta, üst katta” dediler) Demek ki size yalan söylemiş.
 
Ve 5 yıl önce dedi ki belediye başkanı bir jipe biniyor. Uzay mekiği gibi. Camları da simsiyah dedi ve kahvelerde konuştu. O zamanki başkana “Başkan o siyah camlar arkasında ne haltlar karıştırıyorsun.
 
Başkan şimdi senin bindiğin aynı jip, Camları simsiyah. Sen ne haltlar karıştırıyorsun siyah camlar altında…?
 
Sen Erdoğan Isır’ı seçerseniz. Başbakan buraya hizmet getirmez diyorsun. Ve başbakanı suçluyorsun. Ve Erdoğan  Adapazarı yolunu bulamaz. Ak Partinin yolunu bulamaz diyorsun. Başkan sen Ak Partiye daha yeni geçtin. Benim yanımda Ak Partinin kurucuları var kurucuları.
 
Gölet yapacakmış. Gölet’in içine bir sörf tahtası koymuş. Birde yat koymuş. Ben hiç yata binmedim. Sörf tahtasına binmeyi denedim ama çok zor. Oda olmadı. İçinizde sörf yapabilen var mı? Ya da yatı olan var mı? Başkan bizim karnımız aç. Biz iş istiyoruz iş. Bırak yatları bırak kayıkları boş işlerle uğraşma.
 
20 yıldır Pamukova da kim belediye başkanı? Niye yürümüyor bu? Çünkü öngörün yok senin. Çünkü vizyon’un yok senin. Çünkü ileri görüşün yok senin. Sen yumurta kapıya sıkıştığı zaman bağırmaya başlıyorsun. Biz şimdiden bağırıyoruz başkan.
 
75. Yıl İlköğretim Okulunu biz yaptırmayacağız. Çünkü öğrencileri nereye göndereceğiz.  Senin planlarına göre yepyeni bir lise yapılacakmış. Sonra o lise restore edilecekmiş. Onarılacakmış. İlk Okul öğrencileri o lise binasına taşınacakmış. Yukarı Anadolu lisesi içinde bir okul daha yapılacakmış. Sonra Anadolu Lisesi öğrencileri de oraya taşınacakmış. Milli Eğitim Müdürlüğü içinde bir bina yapılacakmış. Milli Eğitim Müdürlüğü de oraya taşınacakmış. 3 tane bina yapacakmış. Başkan senin Pamukova ya yaptığın bir bina yok ki nasıl 3 bina yapacaksın. Senin yaptığın okul da yok zaten başkalarının yaptığı okulları kendim yaptım diye gösteriyorsun biz onları biliyoruz.”
 
Erdoğan ı kahve dışında da kalabalık bir topluluk dinledi. Bir ara ciseleyen yağmur in dışarıda kalanları ıslattığı kulağına fısıldandı ve konuşmasını biraz daha erken kesen Erdoğan Isır ın son kahve konuşması oldu.

 
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 03:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
bilen bilir
bilen bilir - 10 yıl Önce

şeçimler sahane vaadler bahane :)))

züleyha cem yalçın
züleyha cem yalçın - 10 yıl Önce

yolun açık aydın olsun kalbimiz sizinle

cevat  keserrrrrrrrrrr
cevat keserrrrrrrrrrr - 10 yıl Önce

oylarımız sana feda olsun cevat keser sadece ve her zaman cevat keserrrrrrrrrrrrrrrrrrr

SIRADAKİ HABER