banner392

Cumhuriyetin Kurucu Partisi CHP 93. Yaşında.

Cumhuriyet Halk Partisinin 93. Kuruluş yıl dönümü Pamukova’da da kutlandı.

Cumhuriyetin Kurucu Partisi CHP 93. Yaşında.

Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ile Demokratik hayata adım atılmasında ilk kurulan (9 Eylül 1923) Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 93. Yılı Pamukova da da törenle kutlandı.

Bugün sabah saat 11.00 da Belediye önünde Tören alanına gelen CHP liler saygı duruşu ve İstiklal Marşını okudular ve Atatürk Büstü önüne üzerinde CHP nin kuruluşunun 93. Yılı Hayırlı olsun yazılı çelenk koydular.

Günün önem ve anlamını İlçe Başkanı Ali Teke yaptı.

Teke CHP nin devrimin ve direnişin partisi olduğunu söyledi. “ Cumhuriyet Halk Partisi köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinden aldı.

“Cumhuriyet Halk Partisi Kuruluş ve kurtuluşun partisi, Türkiye’nin birleştirici gücü olan partimizin bugün bir kez daha gururla 93’üncü doğum gününü kutluyoruz.

Günümüz Türkiye’sinde yaşanan olaylar bize gösteriyor ki, Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin olmazsa olmaz partisidir. Bundan 93 yıl önce emperyalist devletlerin yurdumuza getirdiği kan ve gözyaşı cehennemi içinde bağımsızlık aşkı ve özlemi ile yanıp tutuşan aziz Milletimizin o gün yaşadığı heyecanı, bugün aynı duygularla bizlerde yüreğimizde yaşıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi “ dedi.

Ali Teke’nin konuşması sonunda törene katılan partililer başkanı coşkulu bir şekilde alkışladılar.

CHP’liler törenden sonra günün anısına Atatürk büstü önünde fotoğraf çektirdiler ve daha sonra alandan ayrıldılar.




 
İLÇE BAŞKANI GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ ANLATTI.
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 01:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER