banner392

CHP liler Emekçi Kadınlar Gününde kadınların günlerini kutladılar.

Pamukova da kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlamalarına katılan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile gün ile ilgili konuşmacı alarak gelen CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek günümüz de kadının ne durumda oludğunu anlattılar.

Ali Teke konuştu.

Salı günü (dün) Saat 18.00 da Pamukova Halk eğitim Müdürlüğü toplantı salolunda yapılan güne çok sayıda kadın ve erkekler de katıldılar.

Pamukova CHP ilçe başkanı Ali Teke ve Taraklı ilçe başkanı Kadir Güneş in organize ettği toplantı’nın açış konuşmsını Ali Teke yaptı.

Alı Teke konuşması sonunda katılımcılara geldiklerinden dolayı teşekkür etti. Ve İlk Konuşmacı olan Sakarya Milletvekili Engin Özkoç u sahneye devet etti.

Engin Özkoç konumasına

“Bizim Yaşantımızda en önemli yeri olan değerli kadınarımız” sözleri ile başladı.

“Annem” dedi.

Konuşmasının bir bölümünnde Suriyeli kadınlara ayıran Engin Özkoç;

Suriyeli kadınlarda Akdenizin soğuk sularında kayboluşunun öyküsünde vatan hasreti olduğunu söyledi.

“Onlar Anvatanlarını köybettiler. Onların artık bir vatanları yok, Onlar çocuklarının dana onurlu bir yaşam yaşayabilmesi için, onlar evlatlarının herkesin gözünün içine bakarak bir hayat sürdürebilmesi için Türkiye den Avrupa ya geçebilmek için önce mallarını verdiler şimdi canlarını verme pahasına bir vatan arıyorlar.”dedi.

SURİYELİ KADINLARI VATANSIZ KİMLER BIRAKTI

“Bunu bu noktaya getiren dünyada bir paylaşım savaşı başlatan Amerikan Emperyalizminin Irak ta Nükleer Silah var.” yükselen sesine Türkiye den tek bir cevap gelmiştir. Üstelikte çok büyük bir sesle, yüksek bir potansiyelle cevap vermiştir. Adı Tayip Erdoğan’dır. Amerikan Emperyalizminin yürüttüğü bu savaşın Eş Başkanıyım diyen, Müslümanların katledilmesinde, binlerce annenin evladıyla beraber emperyalizmin bombalarında yok edilmesine Eş Başkanlık eden şu anda da Türkiye Cumhuriyetinde bunu yapmaya devam eden bir ses yükseldi, o sesin sahibi de Tayip Erdoğan’dır.

“Kimseden korkmadan, başınızı aşağıya eğmeden dimdik mücade eden Türkiye de bir siyatet anlayışı var o siyaset anlayışıda Hem Tayip Erdoğan’ın, Hem de Tayip Erdoğan gibi kişilerin karşısında dimdik duran bu siyaset anlayışının adı da Cumhuriyet Halk Partisidir.”dedi.

“BÖYLE İNSANLARIN KAFLARINDA FARKLI KADINLAR VARDIR”

Böyle insanların kafasında kalıplar vardır. O kalıpların içersine ülkeyu sokmaya çalışırlar. “ Biz Kindar Gençlik yetiştiricez dediler, Biz Türk tipi başkanlık istiyoruz” derler, BİZ TÜRK TİPİ KADIN yaratacağız derler, o tipin ne olduğunu hiç kimse bilmez. Çünkü modern dünya da böyle sınırlar yoktur. Özgün kadın yaratacaz, eşit kadın yaratacağız, onurlu bir hayat yaşayacak kadın yaratacağız, insanlar eşit olacak, demezler. Onların hayatlarında söyledikleri bir söz vardır. Kadının fıtratında erkekle eşitlik yoktur. Derler. Oysa kadının fıtratında ne olduğunu hem bilimimiz, hemde rejimimiz söyler. Kadın erkeğin bir adım önünde erkeği kucaklayan, evladını kucaklayan vatanını kurtuluş savaşıanda da, bugünün karanlık Türkiye sinde de kucaklayan en önemli varlıktır. Diyen Özkoç;

BİRLİK ÇAĞRISI yaptı.

“Türkiye nin bütün Devrimcileri, Sosyalistleri, Sosyal Demokratları, İlericileri, Vatan Severleri bir amaç için birleşecekler Türkiye Cumhuriyetini tekrar layik oldukları noktaya getirecekler”.dedi.

8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü tarihi ve şimdiki durumuna anlatmak için Pamukova ya gelen Berhan Şimşek,

“CUMHURİYET KADININ ADIDIR. Vatanı Olmayanının Kabesi olmaz, Kıldırmaz yaptırmaz ibadetini. Onunu için Cumhuriyet Devriminin de arkasında kadınlar vardır.” Sözleri ile başladı.

BERHAN ŞİMŞEK KADININ TARİH İÇENDEKİ YERİNİ VE KONUMUNU ANLATTI.

İŞTE ŞİMŞEK İN KONUŞMASININ TAMAMI ŞÖYLE:

“O kadınlar ki.. KaĞnı Arabalarınla, Anadolu da Öküz arabalarınla, çocuklarını, örtülerini mermilerinin üzerine döktüler.

21. Yüzyılda yolumuzun, izimizin, uçağımızın olduğu yerlerde bireleri belki farkına varmadıkları için bu 90 yılı belki enkaz olarak gösterebilir, ama enkaz olan kendi çürük anlayışıdır.

“BIRAKIN KADIN, ERKEK OLMAYA ÖNCE İNSAN OLMAK LAZIM”

-Bakın bu Cumhuriyet enkaz mı, değil mi?

Değerli hanımefendiler, değerli arkadaşlarım..!

Recep Tayip Erdoğan eğer bilseki, 6. 7. Yüzyıllarda, Türkler Anadolu ya gelmeden Orta Asaya Beyliklerinde kadın ve erkek eşitlikleri vardı. Türk’ün örf ve adet ananesinde yani Orta Asyadan bahsediyorum. 700. Yıllardan bahsediyorum. Kadın ve erkek eşit. Ve kadın Hakanlar var. Türkan var, Bilge Hatun var. Hatunnameler var. Ama beyefendinin karıştırdığı bu ülkede biz kafataşcılık yapmıyoruz. Biz hayatımızda kafataysçılık yapamayız. Benim Türkler başımın üstünde var ama; Ben kafatasçı değilim. Kürtlerde benim başımın üstünde ama kafatascı değilim. Dindarlarda başımın üstünde ama, dincilerede aynı mesafedeyim.

İSLAMDA KADIN.

Orta Asyada Kadının eşitliği erkekte olduğuda ortada, o zamanlar İslamda kadın kocasını kaybettiğinde ya ahıra, (dama) kapatıyorlar, sadece önünü aşını ekmeğini koyuyorlar. Ya da kınan bir bodrum çemberi yapılıyor, içine atıp yakıyorlar kadını.

HİRİSTİYANLIKTA KADIN TOPLUMDA NASILDI.

Kadını günahgar kabul ediyorlar. Cennetten kovulduğu için. Kadın sadece kilisede olabilir diyorlardı. Mutfakta olabilir. Ve çocuk doğurabilir. Hiristiyan toplumunda da böyle.

Durup dururken 1857 de elin Amerikasında bu iş oldu da ordan mı buralara geldi demeyelim. Dünyanın var oluşundan beri insanoğlu daha iyi, daha doğru, daha güzeli aramakla sorumludur. Ve aramak mecburiyetindedir. Eğer ararsa iyi doğruyu güzeli barışı bulacaktır. Dayanışmayı kerdeşliği bulacaktır. Bunlar tarihsel bir süreçtir.

“1978 FRANSIZ İHTİLALİ”

Bu tarihten sonra Avrupalı kadınlar kendilerinden daha çok söz ettirir duruma gelmeye başlamışlardır.

“EMEKÇİ KADINLAR 1921 “

1921 Ekmekçi kadınlar günü ülkemizde de kutlanmaya başlıyor. Taki 1980 de Kenan Evren Paşa geliyor. Kadınların bu gününü kutmayı yasak ediyor. Çünkü faşizmin, ırkçılığın olduğu yerlerde, dini baskıların olduğu yerlerde, etnik kimliklerin baskın olduğu yerlerde, askeri rejimlerde ne kadın hakkı, nede insan hakkı olur.

DİKTATÖRLERİN OLDUĞU YERLERDE KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ OLMAZ.

Faşizmin olduğu yerde, tek adamın olduğu yerde Fuhrerlerin, Hitler lerin Diktatorlerin olduğu yerlerde kadın erken hakkı olmaz.

90 YILI ENKAZINA BAKALIM.

“ Burada biz kadın erkek birlikte otruyoruz. Hamdolsun, haremlik selamlık oturmuyoruz. Çünkü biz birbirimize kötü gözle bakmıyoruz. Gönül gözüyle bakıyoruz. İnsan diye bakıyoruz. Saygı diye bakıyoruz.

“BENİM 2 TANE MUSTAFAM VAR. BİRİSİ ALLAHIN RESULÜ, BİRİSİ FUKARA MUSTAFA”

“ Ben her yerde söylüyorum. İzninizle burada da söylemek istiyorum. Benim 2 tane Mustafam var. Birisi Allah’ın resulü İman etmişim Hamd olsun. Hz. Muhammet Mustafa’dır. Hamd Olsun. Ama lakin; onun ismini, onun hadisi şeriflerini anlatıp melleti soymuyorum. Kabahatim Alevi, İbadetim gizlidir.

İkinci Mustafa da Fukara Mustafa: Şanslıyım bu topraklarda dünya ya geldim. İşte o da Mustafa Kemal Atatürk tür.

“OSMANLI DA KADINI NÜFUSA KALDI BİLE YOKTU”

Kadını niye saymıyorlardı. 1878 den sonra kadını saydılar. Kadını merak ettikleri için saymadılar. O zaman niye saymaya başladılar: tüketimi bulmak, havanlarının sayını bulmak için saymaya başladılar.

CUMHURİYET KADIN DEVRİMİDİR. CUMHURİYETLE KADININ ADI OLMUŞTUR.

Cumhuriyetle beraber 1930 da kadın İlk belediye meclis üyeleri seçilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk “ Onlar silah arkadaşlarımız, yoldaşlarımız” demiştir. 1924 Anayasasında yapılan yeni deişikliklerle kadın seçilme hakkını kazanıyor. 1933 te de ilk kadın muhtar seçiliyor. Daha sonra da kadın milletvekillerimiz de seçiliyor.

Sonradan nüfustan bile sayılmayan, mirastan pay alamayan, Cumhuriyetle medeni hukuka kavuşuyor. Mustafa kelam Atatürk “Kadının Adı var” diyor. Cumhuriyet kadın Adı dır. Cumhuriyet kadın devrimidir.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2018, 22:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER