banner392

Birgül Ayman Güler ‘Bu Anayasa Değişikliği Türk Milletini Hedef almış değişikliktir’

Sakarya da TGB ve Sivil Toplum Örgütlerinin düzenlediği Sakarya da Başkanlığa Karşı Büyük Buluşma da konuşan CHP eski İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Yapılmak istenen Anayasa Değişikliğinin Türk Milletini hedef aldığını iddia etti. Güler. Kanılarım var dedi ve kanıtlarını tek tek anlattı.

 “BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TÜRK MİLLETİNİ HEDEF ALMIŞ DEĞİŞİKLİKTİR.”

Türk Milletinin egemenliğini hedef almış bir değişikliktir.

40 Seneden beri yürüyen şey aslında buydu. Yapılmak istenen şimdi önümüzdeki dönem bunu bir adım daha atarak nihayet yapmak paketi bağlamaktır. Bu bir parçadır. Önümüzdeki 16 Nisan Referandumu bir bütünün parçasıdır. O bütünü çok somut olarak gösterebilirim. “ 2012 Kasım ayı Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlaşma Komisyonuna AKP temsilcileri bir Anayasa teklifi verdiler. 32 madden oluşuyordu. O Anayasa teklifinin bir bölümü şu anda önerilen, O Anayasa teklifinde olup ta şimdi gündeme getirilmeyen maddeleri ortak bir özelliği var. Anayasa da Nerde Türk lafı geçiyorsa silinmesi.  Cumhurbaşkanı yemin ederken, Büyük Türk Milleti önünde onu silmek. Türk vatandaşları arasından Cumhurbaşkanı seçilir maddesi var. Anayasamızda. Oradaki Türk Lafının silinmesi. Şimdi MHP ile yapılan işbirliği nedeniyle 2012 de getirdikleri teklifin başkanlık hükümlerini eğip, büküp birazcık yürürlüğe soktular. Türk adını ve egemenliğini Anayasadan çıkarmak üzere hazırladıkları maddeleri ertelediler. Ama bekletiyorlar. Nerden biliyorum?

“ KANITIM VAR.” diyen Birgül Ayman Güler:

Tahminen söylemiyorum. Bu Anayasa taslağını hazırlayanlardan biri olduğu açıklanan bir Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı var. Şu anda hala görevli, Adı Mehmet Uçum Adı Ata’mıştı aslında. Bu işleri yapabilmek için adındaki atayı mahkemeye başvurmuş Uçum kararını mahkeme kararı ile çıkartmış.

Bu zat en büyük gazetelere verdiği açıklamalarda çok net olarak söylüyor. İnternete girip röportajlarında görebilirsiniz.  Diyor ki. “Bu Anayasa değişikliği Türkiye in ihtiyaçlarını karşılamayacak” diyor. “Anayasa reformumuz devam edecek. Şimdi MHP işbirlikçi davranıyor. Davrandığı müddetçe onunla işbirliğini sürdüreceğiz. Ama diğer adımlar gündeme geldiği zaman MHP bizimle işbirliği yapmak istemeyebilir. İsterse elbette birlikte yürürüz. Ama istemezse başka ortaklarla işbirliği yaparak diğer adımları tamamlarız.”diyor

“Dünya ne istiyorsa onu yapan bir devlet, biz kaç senedir bunları konuştuk. Yani kendi kendini yönetemeyen bir devleti inşa etmek için çalıştık. Anayasa değişikliği yaptıysan Türkiye’nin beka Sorununu hangi aletle çözeceksin. Bu sorunun cevabı yok.

“BURADA CUMHURİYET DEVLETİNE OLAN DÜŞMANLIK” var diyen Güler;

Beka sorunu olduğunu ancak getirilmek istenenlerin beka sorununu çözmekten çok Türk Milletinin Egemenliğine el koymak ülkeyi Yugoslavyalaştırmak, Libyalaştırmak Olacağına dikkat çekti.

“18 Madde de ki getirilen hükümler içinde Bütün anayasal hukuki hükümlerini bulabilirsiniz. Kamu Tüzel kişiliği kurmak, üst kademe yöneticileri atamak, atamakla yetinmemek bunların hangi esas usulleri göre atanacağını da Cumhurbaşkanı eliyle belirlemek vb benzeri diye gidiyor. Bu önemli bir problem buradan beka meselesinde bir çıkış bulamazsınız. Ama ikinci bir problem var ki, asıl üstünde durmamız gereken ve bence bizim HAYIR’ımızın ana gerekçesinin o olması gerekir.

Arap Ulusunu Yok edebilmek için Suriye’yi işgal ettiler. Libya’yı işgal ettiler. Dünyanın en kanlı savaşları yaşandı. Egemenlik denen şey öyle Mustafa Kemal Atatürk’ün öyle tepsi içinde alınıp, tepsi içinde verilen şey değil.

“ANAYASADAN TÜRK LAFINI SİLDİN Mİ?”

Anayasadan Türk lafını sildin mi, Yalnızca bir isim değişikliği yapmış herkesi de psikolojik olarak rahatlatmış diğer kardeşlerde bu ülkeye ait saysın iste falan demiş olmazsın,

“100 YILLIK PARANTEZ DİYORLAR YA”

Muazzam bir saldırganlık yaşanıyor. Bunu Cumhurbaşkanlığı köşkünden bir baş danışman dile getiriyor. Diyor ki:

“Türk Milleti devrini kapatmıştır. Türkiye Milleti gibi bir şey denilmelidir. Türkiye Milleti devri başlayacaktır. Yani çok Milletli Osmanlı da olduğu gibi. Çok Milliyetli, yanı çok ortaklı, çok etnisiteli.

‘YENİ YUGOSLAV YA’

Yeni Irak. İşgal altında Irak gibi bir devlet sistemi kurmaktan söz ediyorlar. Bu Anayasa değişikliği şu anda Türk Milletinin Egemenlik yetkisine El Koyuyor. Lütfen dikkat edin buna.Türk Milletinin en başta meclis, sonra mahkemeler (Mahkemeler nasıl verir kakarı. Türk Milleti adına değil mi) Öyle başlar mahkeme kararları.

“BAŞBAKANLIK HUKUKU ANAYAYASADAN SİLEREK ORTADAN KALDIRIYOR.”

Bütün yürütme kuvvetini 1 kişiye vererek, Türk Milletine ait olan Egemenlik yetkisinin kullanışını değiştiriyor. Türk Milletinden uzaklaştırıyor. Artık kullanılamaz hale getiriyor.

“BUNUN BİR ADIMI DAHA OLACAK.”

Evet çıkarsa bunun bir adımı daha olacak. Ben çok tehlikeli görüyorum Evet’i. Türk Milletinin Beka mücadelesi bakımından çok tehlikeli. Bunu yapabilirlerse, bunu takip edecek olan diğer adım Türk Milletinin bu sefer Egemenlik hakkına el uzatmak olacak. Seni sildim diyecek Anayasa’dan, Türk Milleti denen şeyi sildim, onun yerine Türkiye Milleti gibi bir şey diyecek.

Cumhurbaşkanın ve diğerlerinin ikide bir Millet, Millet- Millet, Millet ada Adsız Millet. Dedikleri bir Millet

ASLINDA ÜMMET, ASLINDA ETNİK GRUPCUKLAR BERABERLİĞİ DEDİKLERİ BİR DAĞILMAYA, YOK OLMAYA MAHKUM BİR SİSTEM YARATMAK ÜZERE ADIM ATACAKLAR.  

“ Türk Milletinin Egemenlik yetkisini bir sandığa sokacak cesareti bulmuşlarsa 16 Nisan da mutlaka ve mutlaka partinin, inancın siyasi düşüncenin fazla bir önemi yok. Artık yaşam kavgasıdır. Burada yapılacak olan şey egemenlik yetkimizi sırtlayıp, yüzde 51 ve üstü ile o sandıktan kurtarmaktır.

“En doğrusu Egemenlik gibi bir şeyi sen nasıl sandığa götürüyorsun’ demek idi.

Daha Meclise geldiği zaman. Meclis önüne getirilmeden önce ‘aklına bile getirme demekti. Sen Türk milletinin egemenliği ile oynuyorsun ha. Aklına bile getirme şaşarım aklına denmeliydi. Ne yazık ki bunu diyemedik. Bu bir yenilme süreciydi.

Mademki geldi buradaki sandığa, buradaki görev gerçekten çok kutsal ve çok büyük bir görev buradan artık bu yenilme sürecini kurbağa gibi kazanda kaynatıla kaynatıla yok edilme sürecini kesmek HAYIR çıkararak olur.

Aynı zamanda birde bilince bir şey çıkarmak. Lazım diyen Birgün Ayman Güler;

“ Falancanın hevesi tek adamlık. Vermeyeceğim ona tek adamlık gibi duygularla HAYIR diyecek olan da başımın üstünde ama HAYIR ın hangi nedenle verileceği çok önemli.

Bu mücadele Türk Milletinin Egemenlik Mücadelesidir. Değerli dostlarım. Bu mücadele 16 Nisan günü ne gelirse gelsin bitmez. Türk Milletinin Egemenlik Hak ve Yetkisi hiç kimseye verilmez. Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 sene önce başardığı bu mucize işi bir kez daha yükseltecek kuşaklar olucaz. Buna inanıyorum.” Dedi. 
ALTTAKİ VİDEODAN CHP MİLLETVEKİLİ BİRGÜL AYMAN GÜLER İN KONUŞMASININ TAMAMINI İZLEBELİRSİNİZ. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 21:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER