banner392

Bazı Esnaflara Yapılan Denetim Sonrası 2 Okul Kantini ve 1 işyeri Mühürlendi.

Yerel seçim sonrasında yeniden belediye başkanlığına yüzde 53.1 oyla getirilen ak parti adayı Cevat Keser bazı esnaflara zabıta göndererek dükkanlarını kapattırması vatandaşlar tarafından endişe ile izleniyor.

Bazı Esnaflara Yapılan Denetim Sonrası 2 Okul Kantini ve 1 işyeri Mühürlendi.

Seçim den sonra ilçenin ilk Pazar günü olan Çarşamba günü belediye zabıta ekipleri tarafından başlatılan denetimler sonununda bugünde ruhsatları olmadığı gerekçesi ile İrfan Metin’e ait 2 okul kantini ile bir ayakkabı satış mağazası mühürlendi.

 

Birgün önceden zabıta ekipleri tarafından İrfan Metin’e işyerlerinin ruhsatları olmadığı gerekçesi ile tutanak tutan zabıta ekipleri daha evrakların tamamlanmasını beklemeden bugün dükkanlara mühür vurdu.

 

Pamukova da gergin bir ortam yüzünden ilçeye getirilen çevik kuvvet ile birlikte önce çarşı içinde bulunan ayakkabı dükkanı mühürlendi. Peşinden 75. Yıl İlköğretim Okulu kantini mühürlendi.

 

İşyerlerinin mühürlenmesini üzüntü ile seyreden İrfan Metin seçimden sonra yapılan bu denetimleri art niyetli olarak değerlendirdi.

 

75. İlköğretim Okulunda Zabıta ekiplerinin kantini kapattığı sırada teneffüse çıkan öğrenciler ise şaşkınlık içinde kaldılar. Koşarak geldikleri kantin önünde öğrencilere günlük hazırlanan yiyecekler parasız şekilde dağıtıldı.

 

Kantinlerinin kapandığını öğrenen öğrenciler “Biz şimdi nereden alışveriş yapacağız” dediler.

 

Elbirlik İlköğretim Okulu kantininde mühürlenmesi sırasında çevrede birçok vatandaş olayı hayretle izledi. Olayı duyan CHP belediye başkan adayı Erdoğan Isır da işyerlerinin kapanmasını izledi.

 

İşyelerine zabıta tarafından vurulan mühür üzerinde ….

 

… Okul bahçelerinde bulunan okul kantinlerinin 9207 sayılı işyeri açma ve çalışma yönetmeliğinin 6. Maddesi ve belediye zabıta tembihnamesinin 24. Maddesi gereğince işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığından tarafımızca 04/04/2014 Cuma günü saat: 10.45 mühürlenmiş olup işbu tutanak tarafımızdan tanzim edilerek imza altına alınmıştır. İmza Erdoğan Özkan, Kaan Barlas, Mehmet Köksal adlı zabıta görevlilerinin de imzalı mühürlü yazılı tutanağı asılı bırakıldı. 

 

 

İşyerleri  mühürlenen İrfan Metin:

 

“22 yıldır Pamukova da esnaflık yapıyorum. 2 okul kanitini ve birde çarşı içinde bir ayakkabı satış dükkanım vardı. Şimdiye kadar böyle bir sıkıntı yaşamadım. Seçimler geçtikten sonra başkan bey abimin de AKP den aday olmasını hazmedemedi. Bizlerle selam ve sabahı kesti bizlerle restleşmeye başladı. Kendisi aday olduktan sonra diğer abimin başka partiden aday olması (Kardeşi de chp den meclis üyesi adayı İlham Metin) bizleri tavır aldı.Bu tavırlardan sonra seçim öncesi bizlere herhangi bir tebliğ veya bir duyuru yapmadan geldiler, evrak tamamlamaya müsaade etmeden, evraklarımızı belediye ye teslim ettiğimiz halde işyerlerimizin hepsini mühürlediler. Şu anda kendimizden çok okullarda öğrencilerimizi düşünüyoruz. Mühürlenen kantinlerden alışveriş yapan 1700 dolayında öğrenci mağdur oldular. Halbuki biz madem mühürleyeceksiniz öğleden sonra okul kapansın öyle mühürleyin dedik ama zabıtalar dinlemediler. “ dedi.

 

Birgün öncede yine CHP den meclis üyesi adayı olan Pamukova da Tarım ilaçları satıcısı Özcan Tarım a İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinde yapılan denetim olması da İlçede esnafa cadı avı mı başlatıldı sorusunu akla getiriyor.

Tarım İlaçları satıcısı M. Buğucan Okyay da seçim sonrası özellikle CHP lilere karşı yapılan bu denetimleri manidar bulduklarını söyledi. Okyay işyerimiz de çalışan yetki belgeli arkadaşımızın ayrılmasından sonra meydana gelen boşlukta bende seçim çalışmalarına ağırlık verdim ruhsat için başvurdum bekliyordum.” Dedi.

 

İlçe tarım müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız telefon  görüşmesi sonunda M. Buğucan Okyay ın ruhsatının olduğunun görüldüğü  için işyerinin kapatılmayacağını öğrendik. 
Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2014, 10:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
şükran taştan
şükran taştan - 10 yıl Önce

çok geçmiş olsun esnaflarımıza tez zamanda açılırrlar inş

esnaf
esnaf - 10 yıl Önce

ben akp partiliyim ilcemizde akp ye vermdim chp yde vermedim ama sayin baskan bu ruhsat isini 5 senedir ndn uygulatmiyordu irfan abi sende ruhsatini al hepimiz hakkiyla isimizi yapalim vergmzi bilelim ve sayin baskn kul hakkina dikkat et olmeden cekmeye baslarsan isin kotu yaradan bunlari goruyo iefan abininde sucu blli ve ak partiye cevat baskani yakistiramiyom davamizla hic alakasi yok yazik

my
my - 10 yıl Önce

bence böyle olmasaydı cocuklar mahçup oldular onların bi günahı yokk ki :(

ALİ ÇELİK
ALİ ÇELİK - 10 yıl Önce

ey başkan meti̇n tesi̇sleri̇ni̇de kontrol etti̇rsene mutfağindan pi̇sli̇k akiyo, hergün 1000 lerce i̇nsan geli̇yo etti̇rmezssi̇n tabi̇ yemekler ordan nasil olsa ben orda çalişiyorum i̇stersen resi̇mleri̇ni̇ göndereyi̇m gazetelere nedersi̇n

Akhisarlı
Akhisarlı - 10 yıl Önce

dükkanlarına ruhsat alan esnaflar enayimi kardeşim ticaret yapacaksın üç tane işletmen olacak yıllardır üçünüde ruhsatsız çalıştıracaksın yok öyle yağma.

cş
- 10 yıl Önce

bundan sonra zor sürec bekler ... anlamadiğim konu kac yildir ruhsatsiz iş yerini çaliştirip göz yumuluyordu... yarin gidecek esnaf şikayet edicek adamina göre muhamele :))

n.t.
n.t. - 10 yıl Önce

bugüne kadar bedava yaşamıştınız artık yeter sayın metin bedava olmuyo bu işler be sizi besledikleri yeter artık.... hak ve hukuk istiyorsunuz yaa al sana en güzel cevabı

d...t...
d...t... - 10 yıl Önce

bize ne kardeşimm ya ruhsatın yoksa kapanır o dükkan senin ne ayrıcalığın vardı

SIRADAKİ HABER