banner392

3 Parti seçim ittifakı yaptı MHP ile görüşmeler sürüyor.

Siyasi partiler arasında ittifak çalışmaları sürerken ilk ittifak iddiası SP, BBP ve Milat Partisi'nden geldi.

3 Parti seçim ittifakı yaptı MHP ile görüşmeler sürüyor.

İddiaya göre bu üç partinin kurmaylarının bir süredir sürdürdüğü görüşmeler uzlaşmayla sonuçlandı ve seçimlere birlikte girme kararı aldı.

 

Seçimlere kısa bir süre kala partiler arasındaki ittifak çalışmaları hızlanırken ilk ittifak iddiası BBP, Saadet ve Milad partilerinden geldi. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre uzun süredir ittifak görüşmelerini sürdüren bu 3 partinin kurmayları geçtiğimiz günlerde bir araya geldi ve seçimlere birlikte girme konusunda uzlaştı. 

BİR SÜRE GİZLİ TUTULACAK

SP-BBP ve Milat Partisi arasında kurulduğu iddia edilen seçim ittifakına önümüzdeki günlerde bazı partilerin de katılacağı ileri sürülüyor. Partilerin, ittifak anlaşmasını dışarıdan herhangi bir müdahale girişimine karşı şimdilik gizli tutma kararı aldıkları da gelen haberler arasında.

YÜZDE 8 OY POTANSİYELİ VAR

Metropol Araştırma Şirketinin geçtiğimiz ay açıkladığı ankette "SP ile BBP ittifakına oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 5, ittifaka olumlu bakanların oranı ise yüzde 8 çıkmıştı. İttifaka katılacak partilerin sayısının artması halinde oluşacak rüzgarla söz konusu ittifakın barajı aşabileceği belirtiliyor.

BAHÇELİ DİRENİYOR!

Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi'nin MHP ile haftalardır yürüttüğü MHP ile ittifak girişimleri Bahçeli'nin olumsuz bakması nedeniyle şimdilik sonuçsuz kaldı. MHP tabanı ittifaka sıcak bakarken, tabanın Bahçeli'ye "İttifak yapalım" baskısı sürüyor. 

ŞART YOK TALEP YOK!

BBP Genel Başkanı Destici son görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "Biz, 'bu kadar büyük bir potansiyeli nasıl meclise taşırız ve milletimize hizmet ederiz' gayesi ile tabanımızın, milletimizin uygun göreceği bir seçim işbirliğinden kaçmayacağımızı ve sonuna kadar bunu kovalayacağımızı açık ve net bir şekille dille getirdik. Özellikle Milliyetçi Hareket Partimiz ve Saadet Partimiz ile çok rahat bir şekilde seçim işbirliği yapabileceğimizi çok net bir dille ifade ettim. Bunda hiç bir tereddütte yaşamadım, yaşamıyorum." ifadesini kullanmıştı.

Görüştükleri siyasi partilere hiç bir şart sunmadıklarını, pazarlık yapmadıklarını ve talepte bulunmadıklarını dile getiren Destici, seçim işbirliklerine açık olduklarını kaydetmişti.

KAYNAK: HABERDAR 
Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 20:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER