banner392

Yaşar Ulukaya Dünya Çiftçiler Gününde bir Mesaj yayınladı

Pamukova Ziraat Odası Başkanı Yaşar Ulukaya, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yaşar Ulukaya Dünya Çiftçiler Gününde bir Mesaj yayınladı

 Ulukaya, tüm çiftçilerin gününü kutlayarak, çiftçilere bereketli bir hasat dönemi diledi.

Başkan Yaşar Ulukaya, “14 Mayıs bütün dünyada milyarlarca ülkemizde ise 78 milyon insanın gıda ihtiyacını zorluklara rağmen karşılayan, toprağını işleyen, hayvanına bakan, besleyen insanların günü. Bugün ülkemizde olduğu gibi küresel anlamda da kutlanmaktadır. Nüfusun hızla arttığı, kuraklık, doğal afetler ve açlık manzaralarının gözler önüne serildiği, buna paralel olarak doğal kaynakların azaldığı günümüzde temel gereksinmelerimizin karşılayan tarımsal üretim; gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun tüm ülkeler için hayati önem taşımaktadır.

Ülkemizin kalkınmasında öncü sektör olan tarım alanında faaliyet gösteren çiftçilerimiz en önemli rolu üstlenmektedir. Tarımsal iş gücünün bel kemiği çiftçilerimize gerekli önemin gösterilmesi gerekmektedir.

Sofralarımıza ulaşan ekmeğin, meyvenin, sebzenin üretiminde alın teri dökerek yoğun emek sarf eden kesimlerin başında gelen toplumumuzun sigortası tüm çiftçilerimizi emeklerinden dolayı tebrik ediyor bu özel günlerini yürekten kutlayarak çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyorum” dedi.

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun (IFAP) kuruluş tarihi olan 14 Mayıs 1984 tarihinden beri her yıl ‘’Dünya Çiftçiler Günü’’ olarak kutlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 01:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER