banner392

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a silahlı saldırı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenlendi. Karlov'un ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a silahlı saldırı

Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, Ankara'da, Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğradı. Açılış sonrası konuşma yaparken silahlı saldırıya uğrayan Karlov'un ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Saldırı Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisi açılışı sırasında gerçekleşti. 25 yaşlarında takım elbiseli bir erkek saldırganın, sahte polis kimliğiyle koruma olarak içeri girdikten sonra Büyükelçi Karlov'un konuşması esnasında 1 el ateş açtığı daha soınra misafirleri dışarı çıkardıktan sonra arka arkaya 3-4 el ateş açtığı belirtildi.

Açılışın ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen bu Büyükelçi Andrey Karlov bu sırada silahlı saldırıya uğradı.

Andrey Karlov ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 'SALDIRGAN RADİKAL İSLAMCI' Hurriyet.com.tr'ye konuşan Rus yetkililer saldırıyı radikal İslamcı teröristlerin gerçekleştirdiğini belirtti.

BEN BURADAN SAĞ ÇIKMAYACAĞIM' DİYE BAĞIRDI

Sputnik'e konuşan bir görgü tanığı şunları söyledi: Belediye Başkanı'nın konuşmasının ardından Büyükelçi Karlov konuşuyordu, tercüman tercüme ediyordu. Ne olduğunu anlamadık, saldırgan bağırmaya başladı, ‘Halep'in hesabı sorulacak' diye bağırdı. Herkes kaçışmaya başladı. Türkçe konuşuyordu, insanlar üzerine gitmeye çalışınca, ‘çekilin ben buradan canlı çıkmayacağım' dedi. Sonra takır takır sesler geldi. Yerdeyken de ateş açmış. Sonra güvenlikler gidince ‘yaklaşmayın çıkmayacağım' dedi. Hepimize bağırdı. Çok sayıda ateş etti.

POLİS KİMLİĞİ GÖSTERDİ'

Saldırganın polis kimliği göstererek içeri girdiği iddia edilirken saldırganın büyükelçinin kendi koruması olabileceği de söyleniyor. Hürriyet Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek olayla ilgili şunları söyledi: Bizim Ankara büromuzdan muhabirimiz Haşim Kılıç olayla ilgili fotoğrafı çeken muhabirimiz. Çamkatça fotoğrafları sergisi vardı. Büyükelçi konuşurken saldırgan önce havaya ateş ediyor. Sonra büyükelçiyi sırtından vurmuşDaha sonra salonu boşaltmış. İçeride bir kez daha büyükelçiyi tekrar vurmuş. İçeri polis kimliği göstererek girdiği öne sürüldü. Takım elbiseli kravatlı ve silahlı bir şekilde içeri giriyor.

SALDIRGAN, SİYAH TAKIM ELBİSELİ


Hürriyet fotomuhabiri Haşim Kılıç yaşananları şöyle anlattı: Rus büyükelçiliğinin düzenlediği bir fotoğraf sergisi vardı. Konuşma sırası büyükelçiye geldiğinde bizim koruma olduğunu düşündüğümüz, siyah takım elbiseli bir adam büyükelçinin arkasında duruyordu. Bir anda havaya ateş açtı. Ardından büyükelçiyi vurdu.

Saldırgan daha çok Halep'le ilgili şeyler söyledi. Sonra insanların dışarı çıkmasını istedi. İnsanlar dışarı çıkarken birkaç el daha ateş etti büyükelçinin bedenine. Sanırım o esnada bir mermide davetlilerden birinin ayağına geldi. Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin güvenlikleri bir polis kimliği göstererek girdiğini söyledi. İçeride yaklaşık 100 kişi vardı davetli olarak tamamını boşalttı. İnsanlar kaçarken büyükelçiye birkaç el daha ateş etti.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ Polis ekiplerinin olay yerine düzenlediği operasyonda saldırganın dışarıda kıstırıldıktan sonra etkisiz hale getirdiği belirtildi. İÇİŞLERİ BAKANI OLAY YERİNE GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da sergi binasının içine girdiği belirtildi.

Ayrıntılar geliyor…

kaynak: tr.sputniknews.com/turkiye

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2016, 20:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER