banner392

Pamukova da Havalar Kötü gidiyor.

Son yıllarda doğal dengeyi bozan çalışmalar yapılan dünyamızda birçok doğa felaketleri haberlerini izlerken sadece bakar “ bize gelmez” der eğlence olsun gibi bakar geçerdik. Ama şimdi durum değişti.

Ağustos ayında sonhabarı yaşamaya başladık. Günlerdir yağış, nem gibi tamda bu aylarda olmaması gereken hava durumları başta çiftçi olmak üzere herkesi korkutmaya başlardı.

“Sebze ve meyve diyarı” dediğimiz Pamukovamızda bu sene şeftali ve üzum gibi önemli üretim kalemleri bir anda hastalanmya başladılar.

Şeftalilere bir sinek musallat oldu. Yetkililer toplu ilaçlama yapılamadığı için sineğin konduğu her şeftali de çürüme oluyor diyorlar.

Üzümler de külleme gibi çok görünen hastalıklara tutuluyor. Zetinler pamukçuk denen ilaçla zor temizlenen bir hastalığı geçirdiler. Üretim düştü.

PAMUKOVA DA BOZULAN DOĞAL ORTAM NEDELİ İLE YAĞIŞLAR DENGESİZ

Pamukova uzun yıllardır. Çevresinde Taş Ocakları gibi açılan ocakların işletmeye geçmesi ile birlikte, bozulan ekolojik yapı yüzünden ağır iş makinelerinin çalışırken çevredeki üzüm gibi, şeftali gibi, birçok ürünün tozla kaplanması ve değer kaybetmesi sonucu çok zarar çekmekte.

Yağışlar bozulan doğal ortamdan etkilenmekte, eskiden yağan yağmurların düzenli yağışı ve var olan ağaçların köklerinin yağışları tutması ve selleri engellemesi artık yapılamıyor.

Yine Pamukova da en çok yüksek köylerdeki yapılaşma yanında Akçay Barajı gibi milyonlarca ağacın kesilmesi sonucu yağışların sel olarak akması doğal felaketlere dahada fazla yol açacaktır.

Yağmurları Orman Çeker derlerdi. Ama bu gün orman kalmadığı için yağışları köyler çekiyor. Yağmurlar sel olup yere düşüyor ve zararları da büyük oluyor.

İŞTE GEÇTİĞİMİZ HAFTA YÜKSEK KESİMLERDE YAĞIŞ VE RUZGARLI HAVADAN GÖRÜNTÜLER.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2018, 19:09

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER