banner392

Pamukova Bir Ulu Çınarını Daha Kaybetti.

Arifiye Köy Enstütüsü’nün ilk mezunlarından olan emekli öğretmen Fuat Taş hayatını kaybetti. 87 yaşında hayata gözlerini yuman Fuat Taş vasiyeti üzerine bugün doğduğu köy olan Cihadiye de köy mezarlığına defnedildi.

Pamukova Bir Ulu Çınarını Daha Kaybetti.

Cumhuriyetin kurulduğu zor dönemlerde yetişmiş Pamukova’nın önemli şahsiyetlerinden olan Merhum Öğretmen Ali Çapa, Merhum Öğretmen Ali Atay, Merhum Öğretmen Sami Kargı, Merhum Öğretmen Hüseyin Sert ve Öğretmen Ethem Ünalır’ın dönem arkadaları da olan Fuat Taş birçok yerde öğretmenlik ve müdürlük te yapmıştı. Sakarya Mitahatpaşa İlk Öğretim Okulundan emekli olduktan sonra Adapazarında ikamet etmeye başlamıştı.

 

Sağlığında çok sevdiği doğum yeri olan Pamukova Cihadiye köyüne defnedilmesi konusunda vasetiyete de bulunmuştu.

 

Dün hayatını kaybaden Ulu Çınar Fuat Taş’ın cenazesi bugün Adapazarı Belediyesi cenaze aracı ile Cihadiye köyüne getirildi.

 

Fuat Taş’ın hayatını kabettiğini duyan ardakadşları tanıdıkları Cihadiye köyüne akın ettiler. Cihadiye köyü bugün çok kalabalık günlerinden birini yaşadı. Sokaklar Fuat Taşa son görevi için gelenlerin araçları ile doldu. Cami ise gelenler camiye sığmadılar.

 

Hayatını kaybeden merhum Fuat Taş Cihadiye köyünde öğle namazından sonra kılanan cenaze namazı ardından köy mezarlığına defnedildi.

 

Fuat Taşın’ın cenazesi namaz sonrasında 500 metre kadar uzaklıktaki mezarlığa omuzlarda götürüldü.  Mezarlıkta yakın dostları ve Cihadiye köylüleri son görevlerini yaptılar. Arkadaşları mezarlıkta Fuat Taş in mezarı üzerine çicekler diktiler ve dualar ettiler.

 

Dört çocuk babası olan Fuat Taş ın oğulları Suat ve Sedat Taş a son görev için gelenler taziyeler verdiler.

 

Pamukovahaber.Com ailesi olarak bizlerde saygı değer merhum emekli öğretmenimiz Fuat Taş a Alahtan Rahmet, yakınlarına ise sabırlar diliyoruz. Allah gani gani rahmet etsin.















 


Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, 20:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ihtiyar
ihtiyar - 8 yıl Önce

1960.ihtilalde..elinde..bayrakla..davul..zurna..eşliginde..en..önde..yürüyedi..olurmu..böyle..olurmu.kardeş..kardeşi..vururmu..ya..böyle..ne..diyelim...topragı...bol..olsun

Mehmet Temel
Mehmet Temel - 8 yıl Önce

mekanı cennet olsun

emel atay
emel atay - 8 yıl Önce

hayat ve ölüm..hayatın içinde gündüz ve gece var..sonrada varolanların bitimi var.babamın ölümünden sonra idi.evin önünde otomobil durdu baktık gelen fuat amça buyur ettik içeri girmem dedi kapıya gelince aliyi hatırlıyorum dedi kapının eşiğinde üçümüzde ağlaştık..sonra duydumki rahatsızlanmış nurettin çetin ve zeki baş öğretmenlerimizle ziyaretine gittik.1 saat kadar yanında oturduk eskilerde bahsettik. enson öğretmenler gününü kutlamak için oğlu sedat beyle görüştüm sağlığı iyi selamını ileticem dedi.dün defnedildikten sonra duydum kaybettiğimizi yüreğimden ılık bir sızı aktı gitti..herkesin kıymetlileri birer birer kayıp gidiyor ellerinden...hepsi nurlar içinde yatsınlar işte dedik ya hayat ve ölüm..

Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 8 yıl Önce

sevgi̇li̇ öğretmeni̇mi̇ tanimam ama köy esti̇tüsü mezunu olmasi bu ülkeni̇n mi̇renk taşlarindan bi̇ri̇si̇di̇r.
topraği bol olsun.beni̇m kabullenemedi̇ği̇m i̇nsanlarin kaybedi̇ldi̇kten sonra değerlenmesi̇di̇r bu da bana göstermeli̇k geli̇yor

SIRADAKİ HABER