banner392

Çocukların ölümüne neden olan Sulama Kanalı yine can aldı.

Pazartesi günü evlerinin önünden kaybolan 3 yaşlarındaki Ecrin Acar isimli Küçük kız tüm aramalara rağmen ancak bugün akşam saatleri amcası tarafından bulundu.

Çocukların ölümüne neden olan Sulama Kanalı yine can aldı.

 Sakarya UMKE ekipleri tarafından da aralıksız gece gündüz çalışmalar yapılarak daha çok Sulama Birliğine ait Pamukova Turgutlu bölgelerine su taşıyan açık sulama kanalı üzerinde yapılan tüm aramalara rağmen bulunmayan Küçük Ecrin bu akşam saatlerinde bulunması sonucu yakınları yasa boğuldu.

Aynı yere yakın kanalda yine o zamanlar 4 yaşlarından Mehmet Küçükmanisalı'nın cesedinin bulunduğu yere yakın yerde amcası tarafından bulundu.

Cesedi Pamukova Devlet Hastanesine kaldırıldıktan sonra olay yerine gelen Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri ekipleri ile giden baba Ferdi Acar olay yerinde göz yaşlarını tutamadı.

Kanal boyunda cesedin bulunduğu yere yakın oturan Eşref Gültekin günlerdir arama çalışmaları yapıldığını bir türlü küçük kızın ne cesedi nede canlısına bu akşama kadar rastlanmadığını söyledi.

Eşref Gültekin;

“ Bu kanal çok can aldı. 2010 Mayıs ayında da tam 6 yıl önce yine burada 4 yaşlarında akrabalarının evinin önünde oynarken kanala düşen ve daha sonra da yine şimdi ki küçük Ecri’nin bulunduğu yere yakın yerde cesedi bulunan Mehmet Küçükmanisalı aynı kaderi paylaşmıştı. O günden sonra bir türlü bu kanal boyu güvenlik altına alınmadı. Eğer böyle duyarsız kalınırsa daha çok canlar gidecek” dedi.

Yine bu kanal bölgesinde 2012 yıllarında Pamukovahaber.com olarak suya giren ve suda her türlü tehlikelere karşı yüzen çocukları haber yapmış ve yetkilileri uyarmıştık.

Ne acıdır ki bugün de yeni 6 yıl önce yaşanmış acıları tekrar yaşıyoruz.

Hiç değilse Küçük Ecrin anısına ve melek olup gitmiş günü adına yetkililerden bir an önce Göreler mahallesinden geçen sulama kanalına güvenlik duvarları çekilmesini istiyoruz.

Bir daha 4 yaşında Mehmet Küçükmanisalıları ve 3 yaşındaki Ecrin Acarları kaybetmeyelim. 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 01:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER