banner392

Biosun da Çevreye duyarlı okullar için ödül töreni düzenlendi.

Pamukova da 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı içinde “Kağıttan Fidana Dönüş” projesine katılan 18 okul öğrenci ve öğretmenleri için Biosun Katı Atık tesislerinde düzenlenen törende topladıkları her bir ton kağıt karşılığı için 200 tl değerinde hediye çekleri verildi.

Biosun da Çevreye duyarlı okullar için ödül töreni düzenlendi.

21 Haziran Salı günü Biosun Pamukova Eğitim Uzmanı Kaan Arda’nın konuşmasıyla başlayan program, Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Koordinatör Öğretmeni Serkan Aslan’ın projenin gelişimi hakkında yaptığı sunum ve ardından Ödül Töreni ile devam etti. Toplamda 4.480TL değerinde hediye çekinin teslim edildiği Ödül Töreni’nde “Hürriyet Anadolu Lisesi”, “Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” ve “Elbirlik ve İlk ve Orta Okulu” en fazla atık toplayan ilk üç okul arasında yer aldı. Katılımcılar daha sonra Tesisi gezerek Biyogaz Üretim Sorumlusu Yakup Baksay’dan bilgi aldı.

“Her Kağıt Bir Ağaç, Her Ağaç Bir Yaşam” sloganıyla 1 Aralık 2015 tarihinde başlatılan proje kapsamında ilk, orta ve lise seviyesindeki okullarda kitap, defter, kağıt ve karton grubuna giren, kire ve suya temas etmemiş atıklar toplandı. Projenin ilk etabında toplanan 6.420kg atık kağıt, 24 Mart’ta düzenlenen “Orman Haftası Kutlama ve Fidan Dikim Şenliği”nde 1.250 adet fidana dönüştü. 19 Haziran tarihine kadar atık kağıt toplamaya devam eden okullar, projenin son aşamasında topladıkları 22 ton atık karşılığında hediye çeklerini teslim aldılar.

“Kağıttan Fidana Dönüş” projesi kapsamında toplanan 22 ton kağıt atığın geri dönüşümü ile; 374 adet yetişkin ağacın kesilmesi ve 5.874 kg CO2 emisyonunun açığa çıkması önlenmiş, 583 bin lt su tasarrufu ve 90 bin 200 kWh elektrik tasarrufu sağlanmış oldu.

Kısaca Biosun Pamukova

Biosun Pamukova Katı Atık İşleme Enerji ve Çevre Sanayi Ticaret A .Ş., 2008 yılında Sakarya iline bağlı Pamukova ilçesinde kuruldu. İnşaatına 2010 Nisan ayında başlanan tesis, 2011 Aralık’ta kademeli olarak faaliyete geçti. Biosun Pamukova; evsel ve hayvansal katı atıkların toplanması, aktarılması, ayrıştırılması ve geri kazanımı alanında dünyanın ilk entegre katı atık yönetim tesisi olarak faaliyet gösteriyor. Bugün beyaz ve mavi yaka olmak üzere 300 ’e yakın kişinin çalıştığı tesis, 40 bin metrekare üzerine kurulu bir alanda üç vardiya esasına göre faaliyet gösteriyor.



ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ.






ÖĞRETMENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ.












TOPLU FOTOĞRAFLAR ÇEKİLDİ. 




Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 23:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER