banner392

ŞEHİR ve SEVGİLİ

 
Bilmiyordum, anlamanın ve anlaşılmanın bir kadını tanımakla başladığını. Yaşadığım şehirden tam da gitmek üzereyken,  kalmak istememin nedenini  artık  anlamıştım.
 
Sevgili….!
 
Bu soğuk Kasım akşamında odamdaki yalnızlığıma yıldızları şahit kılarak tüm içtenliğimle sana yazıyorum. Bilmelisin ki bu yazıyı yazmama sen sebep oldun .Yaşamımda öğrenemediğim bir şeyi bana sen öğrettin: “Yaşadığın şehri sevgili için sevebileceğini”….
 
Bir insan bir şehri güzelleştirebilir. Çünkü şehre sevgili gelmiştir. Sevgili  o şehirde olduğu için artık o şehri seversin tam da gitmeye karar vermişken. Artık gitmek istesen de gidemezsin. Çünkü yaşadığın  şehirde bir tek seni anlayan o vardır. Kalabalıklar içinde yapayalnızsındır anlamak, anlaşılmak istersin anlayan yoktur. Boşlukta hissedersin kendini o insan doldurmuştur boşluğunu. Gitmek istemezsin o şehirden güzelleşmiştir o şehir. Çünkü sevgili gelirken eli boş gelmemiştir yaşayacağın mutlu günleri beraberinde getirmiştir. Artık barışmışsındır yaşadığın şehirle; küskünlükleri bir kenara bırakarak, tekrar kaldırımlarına çıkıp dolaşmaya, kafelerinde oturmaya, sinemalarında film izlemeye başlamışsındır. Şehir de anlamıştır küskünlüğünün ve gitmek isteyişinin nedenini  affetmiştir seni,  armağanını sunmuştur sana, sevgiliyi  vermiştir.
 
Gidemezsin o şehirden sevgilinin gözlerindedir şehrin ışıkları. Işıl ışıl sana bakar dolunay akşamlarında. Şarkılar söylersin bir sevgiliye bir dolunaya bakarak. Sevgiliye mutluluk adını vermişsindir. Mutluluk gelmiştir şehre, mutlulukla gelen sevgiliyle.
 
Sevgili gitmemeli o şehirden giderse  o kişi de gitmeli… Birlikte beğendikleri şarkıları, şiirleri, izledikleri filmleri şehrin ışıltılı caddelerini ve kafelerini  beraberinde alarak gitmeliler.
 
Mutlu günler dilerim.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 9 yıl Önce

sevgili yılmaz en güzel yazı aşk lyla ve spor gündemi ile leyloy lom yapmaktır suya sabuna dokunmadan şamaktır.bunlar leyla ile mecnunun zamanında var dı şimdi esra erolda evlenecek kişler kata yata arabaya bakıyor .
şimdilerde insanlar sevgiliyi ıraktı ama sen devam et selamlar

PAMUKOVALI
PAMUKOVALI - 9 yıl Önce

hocam sen aşik olmuşsun. di̇kkat et aşk geldimi başa akıl gider dağa taşa. kendini kaybetme

kerimhoca54
kerimhoca54 - 10 yıl Önce

yılmaz hocam ! hayırdır inşallah.aşk acıcı falan mı çekiyorsun.alah sifa versin allah kurtarsın.