banner392

SEÇİMDEN SONRA İLK TEKLİFİM...

Türkiye iyisi kötüsü ile bir seçim atlattı. Seçim sonuçları ve koalisyon çalışmaları hakkında MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olmam hasebi ile şimdilik bir yorum yapmak istemiyorum. Çünkü konuşma makamında değilim.

Ancak seçim çalışmaları sırasında hem şahsımı hem de vatandaşları rahatsız ettiğini gördüğüm bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Seçim süresince hepimiz gördük ki; bütün yurt sathında büyük bir görüntü ve ses kirliliği oluşmuş ve de israf yapılmıştır.

Her yer partilerce bayrak ve pankartlarla donatılmış, binlerce araba seslerini en son noktaya kadar açarak seçim şarkılarını, birbirlerine karıştığından anlaşılmaz bir şekilde halka dinletmişlerdir.

Vatandaşlarımızın azami çoğunluğu, bu görüntüleri görmek istemediklerini ve kulakları sağır edercesine çalınan seçim şarkılarından bıktıklarını, defalarca bize ifade etmişlerdir.

Birde seçimlere bu kadar para harcanmasının, halkının çoğunluğu açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan bir ülke için büyük bir israf olduğunu, vatandaşlarımız, biz milletvekili adaylarına belirtmişlerdir.

İnsanlarımız bu konuda çok haklıdır. Seçim sırasında büyük bir görüntü ve ses kirliliği ile israf olmuştur. Bu kabul edelim ki; yanlış bir uygulamadır.

Onlardan gelen serzeniş üzerine MHP’nin bir milletvekili adayı ve MYK Üyesi olarak gereğinin partimce yapılacağı konusunda gayret göstereceğime söz verdim.

Önümüzdeki dönem seçimlerde bayrak, flama ve pankartlardan oluşan görüntü kirliliğine ve binlerce seçim arabasından çıkan ses gürültüsüne vede seçim harcamalarının gereksiz olanlarına son verilmelidir ve hatta partiler mitingler yapmaktan vazgeçmelidir diye düşünüyorum.

Eğer bunun için bir yasal düzenleme gerektiriyorsa önce liderimiz Devlet Bahçeli sonrada MHP grubundaki milletvekili arkadaşlarımla konuşup, bir kanun teklifi verilmesi için çalışacağım.

Biz Türkiye olarak, demokrasimizi, parti ve seçim çalışmalarımızı revize ederek en doğru şekle sokmak zorundayız.

Hayat değişiyor ve buna bağlı olarak da vatandaşlarımıza ulaşmak ve hitap etmekte farklı araçlarla mümkün olabilir.

Seçimlerden sonra Türkiye’ye faydalı olur diye düşündüğüm ilk teklifim budur. Halkımız da böyle düşünmektedir. Gelin siyaseti de buna razı edelim. Daha nezih ve anlaşılabilir seçim dönemleri yaşayalım. Yoksa halk bayrak, flama, pankart ve seçim arabalarına bakarak karar vermemektedir.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.