banner392

SEAH Genel Cerrahi çıtayı yükselti

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Genel Cerrahi Kliniği Doğu Marmara’da cerrahi müdahalede en yoğun merkezlerden biri durumuna geldi.

SEAH Genel Cerrahi çıtayı yükselti

ROBOTİK CERRAHİ

Haftada ortalama 70 ameliyat gerçekleştiren genel cerrahi bölümünün çalışmalarıyla ilgili bilgi veren SAÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Klinik Şefi Prof. Dr. Fehmi Çelebi, SEAH’da genel cerrahi alanında tüm işlemleri uygulaya bildiklerini dile getirdi. Çelebi,  endokrin, travma, hepatobilier, laparoskopik, gastrointestinal sistem cerrahi türlerinin yanında acil vakalarla birlikte birçok cerrahi işlem yapıldığını kaydetti. Genel Cerrahi Kliniği olarak Robotik Cerrahiyi iyi bir şekilde kullana bildiklerini dile getiren Prof. Dr. Fehmi Çelebi “Kliniğimiz bölgede en yoğun hizmet veren merkezlerden biri, bunu daha iyi hale getirmek için çalışıyoruz.” diye konuştu.

TERCİH EDİLEN MERKEZ

8 öğretim üyesi, 6 uzman ve 6 asistanla hizmet verilen genel cerrahi bölümünde kullanılan teknolojik imkanlarada değinen Çelebi “Karaciğer, safra kesesi ve yolları, pankreasın selim ve habis tümöral hastalıklarının cerrahi tedavisi deneyimli ekibimiz tarafından son sistem teknolojik aletlerle yapılıyor. Görüntüleme tekniklerindeki ve cerrahi aletlerinin teknolojik gelişmeleri sonucu küçük kesi alanlarından girilerek batın içerisine müdahale imkânımız var. Laparoskopi ile safra kesesi hastalıkları, mide fıtığı, kalın ve ince barsak, apandishastalıkları, diagnostik( tanısal) amaçlı ve fıtık cerrahileri yapılıyor. Bu yöntemlerle hastanın kısa süre hastanede kalması, yara yerinin küçük olması, ağrının daha az olması iş ve güç kaybının aza indirilmesi ve sosyal yaşantıya erken döndürülmesi sağlanıyor. Tüm kalın bağırsakların ve anal bölge hastalıkları ile habis hastalıkları için gerekli cerrahi girişimlerin yapıldığı kliniğimizde, tarama, tanı, takip ve tedavi amaçlı endoskopik işlemlerde yapılıyor.” dedi. 
Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2016, 14:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER