banner392

Sakarya da 1 ayda MHRS dan numara alan 20 bin hasta Randevusuna gitmiyor

MHRS ve Alo 182’den alınan hasta muayene randevularıyla ilgili yaşanan sıkıntıları değerlendiren Genel Sekreter Sağlam, sistem üzerinden ayda ortalama 20 bin kişinin aldığı randevuya gitmediğine dikkat çekti.

Sakarya da 1 ayda MHRS dan numara alan 20 bin hasta Randevusuna gitmiyor

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) bazı branşlara randevu almakta sorun yaşandığına dair şikayetlerin artması üzerine konuyla ilgili inceleme yaptıklarını kaydeden Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, sistemle ilgili açıklamada bulundu. İlimizde sağlık alanında yapılan yatırımların yanında, mevcut imkanların en iyi şekilde kullanılarak, memnuniyet yaratan bir sağlık hizmeti vermek için çalıştıklarını dile getiren Sağlam, vatandaşların MHRS’den gitmeyecekleri muayene için randevu almaması uyarısında bulundu.

RANDEVU ALIP GİTMİYORLAR

Sağlam “Bu sistemi doğru işletmek, doğru kullanmak bizim elimizde. MHRS’den gideceği doktora randevu alıp, randevusuna gitmeyen her hasta; o doktora randevu almaya çalışan bir hastanın randevusunu engellediğini bilmelidir. Maalesef bu durumun çok sık yaşandığını, sistemdeki veriler bize gösteriyor. 2016 yılında ilimizde Genel Sekreterliğimize bağlı 13 sağlık tesisimizde 2 milyon 971 bin 901 muayene yapılmış. 1 milyon 226 bin 154 muayene MHRS üzerinden alınmış. Alınan muayene randevularının 977 bin 187’si gerçekleşmiş. Gerçekleşmeyen muayene randevusu ise 248 bin 967 olarak gözüküyor.” dedi.

“GİDEMİYORSANIZ İPTAL ETTİRİN”

Verilere bakıldığında, MHRS’den muayene randevusu alan ayda ortalama 20 bin kişinin muayene olmaya gitmediğinin gözüktüğünü dile getiren Sağlam, “Bu sonuçta bize şunu gösteriyor; ayda ortalama 20 bin kişi de randevusuna gitmeyen vatandaşların yüzünden MHRS’den istediği randevuyu alamamış. Vatandaşlarımız bir başka hastaya mağduriyet yaratmamak için MHRS’den gitmeyeceği randevuyu almamalı veya randevusuna gidemeyecek bir durum oluşmuşsa randevusunu iptal etmeli. MHRS’de Randevu Geçmişi kısmına tıklayarak aldığınız ancak belli bir nedenden dolayı gidemeyeceğiniz randevunuzu iptal edebilirsiniz.

RANDEVULU HASTA ÖNCELİKLİ

Bunu Alo 182’yi arayarak da yapabilirsiniz.” diye konuştu. Sağlam, sağlık tesislerinde randevusuz gelen hastalara da bakıldığını belirterek “Öncelik tabii ki randevulu hastalarındır. Bu yüzden vatandaşımız muayene için poliklinikte beklemek istemiyorsa mutlaka MHRS’den veya Alo 182’den ücretsiz olarak muayene randevusu almalıdır. Bazı vatandaşlarımızın Alo 182 hattını ücretli zannettiğini ve bu yüzden aramadığını duyuyoruz. Bu hat normal bir telefon hattını aramak gibidir, ekstra bir ücret veya bedelin vatandaşa yansıtılması söz konusu değildir.” dedi.

MHRS KOLAYLIK SAĞLIYOR

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine Alo182’yi arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir. Ülkemizde uygulanan MHRS, Avrupa Birliği’nin kabul ettiği 20 temel kamu hizmetlerinden biridir. MHRS, kamu hastanelerinde ve bağlı sağlık kurumlarında dağınık halde uygulanan randevu sistemlerini merkezileştirmiştir. Aynı zamanda kamu hastanelerinin randevu sistemlerini bir merkezden yöneten dünyadaki ilk ve tek sistem olma iddiasını taşımaktadır. MHRS, Alo 182 Çağrı Merkezi üzerinden, internetten, mobil uygulamalardan kamu hastanelerinden ve aile hekimlerimizden vatandaşlara yüzde 99,6 erişilebilirlik seviyesinde hizmet vermektedir. MHRS’den toplanan muayene randevu verileri yeni sağlık politikalarının gelişmesine katkıda bulunmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2020, 21:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER