banner392

Robotik Cerrahiyle Sağlık Buldular

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde Akalazya Hastalığı tanısı koyulan iki hastanın ameliyatı robotik cerrahi ile başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Robotik Cerrahiyle Sağlık Buldular

Doç. Dr. Fatih Altıntoprak, Op. Dr. Mustafa Yener Uzunoğlu ve Asistan Dr. Yasin Alper Yıldız tarafından gerçekleştirilen ameliyat sonrası sağlıklarına kavuşan hastalar ameliyat sonrası iyileşme dönemlerinin çok rahat geçtiğini belirterek, kısa sürede normal yaşantılarına dönebildikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Akalazya Hastalığı ve gerçekleştirilen ameliyatlar hakkında bilgi veren Sakarya Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Fatih Altıntoprak;

“Akalazya Hastalığı; yemek borusunun mide ile birleştiği bölgesindeki kasları ilgilendiren nadir görülen bir hastalıktır. Yutma güçlüğü ile kendisini belli eder. İlerleyen zaman içerisinde hastalar yemek yiyemez hale gelirler, ciddi kilo kayıpları ve beslenme yetersizliğine bağlı çeşitli olumsuz durumlarla karşılaşırlar.

Akalazya Hastalığının tedavisinde cerrahi tedavi, endoskopik olarak yapılan balon ile genişletme tedavisiyle birlikte en etkili iki tedavi yönteminden birisidir. Hastalarımızdan birisine çeşitli zamanlarda 2 sefer balon ile genişletme işlemi uygulanmış fakat fayda görmemişti. Diğer hastamızda ise Akalazya tanısı yeni koyulmuştu. Her iki hastamızla da görüşerek cerrahi tedavinin faydaları anlatıldı ve ameliyat kararı verildi. Birer gün ara ile robotik yöntemle yapılan ameliyatlar sonrası hastalarımız sorunsuz bir şekilde normal yemek yiyebilir hale gelmelerinden sonra taburcu edildi.” dedi.

Dr. Altıntoprak, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi  (SAÜEAH) Genel Cerrahi Kliniği’nin her türlü Genel Cerrahi problemine cevap verebilecek kapasitede ve donanımda olduğunu dile getirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2016, 23:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER