banner392

Oruçlu biran önce pidesini alma peşinde, fırıncı pide yetiştirme telaşında

Pamukova da ramazanda havaların da sıcak gitmesi nedeniyle gündüzleri sakın olan ilçede iftara yakın bir telaştır başlıyor. Oruç tutanlar bir an önce fırından ekmeğini, pideciden pidesini alabilmek için tatlı bir telaşa giriyor. Bir an önce iftar sofrasında olmak istiyor.

Oruçlu biran önce pidesini alma peşinde, fırıncı pide yetiştirme telaşında

Doyum Pide salonu önünde sarı bekleyen insanların bu telaşı yaşadıklarını görmek mümkün.

 

Doyum pide salonu ustası ve çalışanları iftara az bir zaman kala var güçleri ile müşterilere hizmet yetiştirebilmek için çalışırlarken, Pamukova da hızlı tren yolunda çalışanların salonda açacakları iftarı için yaptıkları hazırlıklar dikkatimizden kaçmadı. Çalışanlar iftar öncesi acı biberinden, çeşitli içeceklere kadar masalarını donattılar. Her masada öncelikle bir tas çorba, çeşitli içecekler, ana yemek olarak ise pide siparişi, son yiyecek olarak da bir tatlı istediler.

 

Her çeşit hamur işlerinin yapıldığı odun ateşi ile yakılan fırından evlerine pide, lahmacun siparişi verenler ise bir an önce fırından çıkacak siparişlerini sabırla beklerlerken görüntüledik.

 

Pamukova da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi iftar saatin de belediye tarafından atılan topun patlamasından sonra siparişler sona erdi. Gün boyunca oruçlu olan insanlar yemek derdine düştüler. Fırıncı ise fırının kapağını kapatarak mesaiye son verdi.

 

İşte bir gün boyunca oruç tutan insanlar ve iftar saatinde müşterilerini bekleyen lokantacı, Pamukova nın pide ve çeşitli sulu yemekleri ile tanınmış salonlarından Doyum’dan bir iftar öncesi görüntüler de böyleydi.

 
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2013, 16:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ali nazikl
ali nazikl - 11 yıl Önce

çok mükemmel lezzete sahip doyumpide
ceyda

SIRADAKİ HABER