banner392

Hastanelere Hasta akını, 11 günde 11 bin 681 hasta başvurdu

Sakarya da Havaların soğumasıyla birlikte grip vakalarında artış yaşanıyor. Başta büyükşehirler olmak üzere yurdun pek çok bölgesindeki hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşanıyor. Yoğunluğun soğuk havanın etkili olması nedeniyle yaşanan grip salgınlarından kaynaklandığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı ise Türkiye’de grip vakalarını izlemek için numune analizlerine devam ediyor.

Hastanelere Hasta akını, 11 günde 11 bin 681 hasta başvurdu

 REKOR HASTA SAYISI

Sakarya’da da son dönemlerde sağlık tesislerinin poliklinikleri ve acil servislerinde yaşanan yoğunluk dikkat çekiyor. İlimizde hasta yoğunluğunun en fazla olduğu acil servis olarak Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsü Acil Servisi’ne son 11 günde toplam 11 bin 681 hasta başvurdu. Günlük ortalama bin 62 hastaya hizmet veren SAÜEAH Acil Servisi dışında yine SAÜEAH’a bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Kliniği’nin Çocuk Acil Servisi’nde 9 bin 742 hasta muayene edildi. Kliniğin Çocuk Acil Servisi’nde günlük hasta sayısının ortalama 886 kişi olduğu belirtiliyor. SAÜEH’ın Serdivan Ek Binasındaki acil serviste ise 11 günde 2 bin 131 hastanın muayene edildiği belirtilirken, buradaki acil servisin günlük hasta ortalamasının ise 194 kişi olduğu kaydedildi.

POLİKLİNİK SAYISI ARTTI

Poliklinik sayılarının da artış gösterdiği son günlerde üst solunum yolları ve gribal enfeksiyon nedeniyle hasta yoğunluğunun maksimum düzeyde arttığı ifade edildi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından özellikle çocuklarda daha yaygın görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarının artmasıyla şehrin en yoğun Çocuk Acil Servisi olan SAÜEAH Kadın Doğum ve Çocuk Kliniği’nin Çocuk Acil Servisi’nde hekim takviyesi yapılarak poliklinik sayısı artırıldı. Acil serviste bir uzman hekimin idaresinde 6 polikliniğin hizmet verdiği belirtildi. Kamu hastanelerinin yanı sıra özel hastanelerdeki hasta yoğunluğu da dikkat çekiyor.

 

GRİBE KARŞI ÖNLEM ALIN

Poliklinik sayılarının da artış gösterdiği son günlerde üst solunum yolları ve gribal enfeksiyon nedeniyle hasta yoğunluğunun maksimum düzeyde arttığı ifade edildi. Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sitesinde ise gribe yakalanmamak için dikkat edilen hususlar şöyle ifade edildi: Sabun ve su ile ellerinizi sık sık yıkayınız. Bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınınız. Yüzeyleri sık sık temizleyiniz. Yeterli ve dengeli besleniniz. Hasta kişiler ile yakın temastan kaçınınız. Kapalı ve kalabalık ortamları sık sık havalandırınız. Herhangi bir risk grubunda iseniz grip aşısı yaptırınız. içerisinde bulunduğumuz hafta itibariyle (Ocak ayının ilk haftası) halen grip aşısı yaptırılması mümkündür ve risk gruplarının grip aşısı reçete edildiğinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2017, 21:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER