banner392

CHP İl Başkanı Isır; ‘14 Mart Tıp Bayramımız Kutlu Olsun’ dedi

CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, 14 Mart Tıp Bayramı dolaysıyla Kutlama Mesajı yayınladı.

CHP İl Başkanı Isır; ‘14 Mart Tıp Bayramımız Kutlu Olsun’ dedi

1919 senesinin 14 Mart günü ilk defa Tıp Bayramı yapılır. İşgal altındaki İstanbul’da Tıbbiyeliler tepkilerini bu şekilde ifade etme kararı almışlardır.
 

Isır, 1929 ile 1937 seneleri arasında Bursa ilinin Yıldırım Beyazıt Darülşifası’nda, ilk Türkçe tıp eğitiminin başladığı tarih olan 12 Mayıs tarihlerinde kutlanan Tıp Bayramı; 1937 yılının ardından yeniden 14 Mart günlerinde kutlanma1976’dan günümüze tabip odaları 14 Mart’ı içine alan haftayı “Sağlık Haftası” olarak benimsemişlerdir. Sağlık sektöründeki güncel problemler ve doktorların talepleri “Sağlık Haftası” içinde halkın gündemine getirilir. 82 sene önce Tıbbiyelilerin başlattığı gelenek hala devam etmektedir.

Doktorlar; 14 Mart Sağlık Haftası’nda ülkenin sağlık problemlerini halkın gündemine taşımaya başlamışlardır Ve yine unutmamalıyız ki 14 Mart tarihi sadece ülkemizde modern tıp okulunun kurulması anlamına gelmez. Aynı zamanda emperyalizme karşı ülkemiz doktorlarının bir başkaldırısı olarak algılanmalıdır.
Günümüzde hekimler meslek yaşamlarına Hipokrat andından esinlenerek hazırlanmış “meslek yemini” ile başlarlar. “Hayatımı insanlık hizmetine adayacağıma söz veriyorum.” “Sanatımı vicdanıma uyarak onurla uygulayacağım” “Görevim sırasında, din, millet, ırk, parti ya da sosyal sınıf ayrılıklarına izin vermeyeceğim.” “Beni eğitenlere karşı saygım, gönül borcum sürecek.” Bizlerde bu yemine sadık kalacakları inancımızla hekimlerimizin her daim yanında olacağız. Günümüzde toplumu ayrıştırmaya çalışanlara karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Sakarya’mızda ki sağlık sorunlarını çok yakından takip ediyoruz.

İlimize artık 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk sağlığı Hastanemizin en yakın zamanda hizmete girmesini istiyoruz. İstenirse bunun 6 ay içersinde bitirileceğine inanıyoruz. İki yıldır tosbağa hızıyla ilerlemesi bizlere yakışmıyor.

İlimizin çok acil yoğun bakım ünitesine ihtiyacımız olduğunu her vatandaşımız dile getiriyor. Buna artık kulak verin, bırakın lale dikmeyi..

Yapılacak olan ve projesi basına dağıtılan 1000 yataklı hastaneye ihtiyacımız var. En yakın zamanda yapılmasını istiyoruz. Fakat siyasetteki bir kuralı unutuyoruz, işler proje çizmekle bitmiyor. Şu tarihte başlayacağız, şu tarih dede hizmete açacağız dersiniz. 1000 yataklı hastanene temel atma töreni ne zaman ve ne zaman Yurttaşlarımızın hizmetine girecek?

Bir yılda içersinde acil servisten muayene olmak isteyenlerin nüfusumuzun neden 2 katı olduğunu da ilgililerin sorgulaması lazım
“Görevim sırasında, din, millet, ırk, parti ya da sosyal sınıf ayrılıklarına izin vermeyeceğim.”

Isır, Hekimlerimizin yeminini Siyasetçilerinde etmesi gerektiğini hatırlatarak, sağlık Sektöründe Çalışanlarımızın Tıp Bayramı Kutluyorum…

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER