banner392

Bostancı: ‘Geçmişten günümüze çok şey değişti’ dedi

Sakarya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sühha Bostancı, tüm ülkede olduğu gibi Sakarya’nın da sağlık alanında geçmişe nazaran çok iyi duruma geldiğini dile getirerek “İnşallah önümüzdeki yıllar Sakarya’mız için Sağlık açısından daha iyi hizmetler getirecektir.” dedi.

Bostancı: ‘Geçmişten günümüze çok şey değişti’ dedi

fedakarca çalışan hekim ve sağlık çalışanlarının gayretiyle Sakarya’nın sağlık alanında çok daha iyi hizmetler alacağını dile getirdi.

14 Martın Tıp Bayramı kutlama etkinlikleri Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulması töreniyle başladı.  Programa, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Serdar Değirmenci, Personel Destek Hizmetleri Başkanı Koçak,Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Ali Güvey ile başkan yardımcıları, Sakarya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sühha Bostancı ve yönetim kurulu üyeleri, Özel Adatıp Hastanesi Başhekimi Genel Direktör İbrahim Dalkılıç Op. Dr. Osman Metin, İnci Göz Hastanesi yöneticileri, hekimler ve sağlık çalışanları katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Program günün anlam ve önemiyle ilgili Sakarya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sühha Bostancı konuşmasıyla devam etti.

BOSTANCI: BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI

Bostancı, “Kurtuluş Savaşı sonrası birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşadığımızı belirterek 14 Mart Tıp Bayramı’nın bu yıl Türk hekimlerinin vatan ve bayrak uğuruna kenetlendiği bir gün olduğunu dile getirdi. Bostancı “Her ne kadar sağlık camiamızdan bazı çatlak sesler çıksa bile, ülkemizde çoğunluk vatanını, milletini, asker ve polisini seven doktor ve sağlıkçılardan oluşmaktadır. Özellikle de Afrin Zeytin Dalı Operasyonu ile alakalı, Sakarya Tabip Odası olarak bizler de üzerimize düşeni yapma çabası içinde olduk. Durumu gerek yerel gerekse de ulusal basına taşıyarak desteğimizi tekrarladık. Sağlık camiası olarak bizler, insanın en kutsalı olan hayatı, canı ile ilgili kararları verme durumundayız. Bu kararlar doğrultusunda uyguladığımız müdahalelerde zaman zaman tıbbın ve bizlerin engel olamadığı olumsuz sonuçlarla karşılaşmamamız kaçınılmazdır. Bir insanın hayatını kurtarmaya vesile olmak, herhalde dünyada insana en büyük hazzı verebilecek, mutlu edebilecek yegane şeydir.” dedi.

“BU GÜN ÇOK DAHA İYİ DURUMDAYIZ”

Bir doktorun hastasını kaybettiğinde, onun da en az ölenin yakınları kadar üzüntü içinde olduğunu ifade eden Bostancı, “Bilenler bilir ama bilmeyenlere bir kere daha buradan hatırlatmak istiyorum. Sakarya’mızda, eski Devlet ve SSK hastanesinin zamanlarını hatırlayanlarınız mutlaka vardır. Acilde bir doktor ve servislerde yatan tüm hastalardan sorumlu bir doktorun olduğu günler yaşadık. Günümüzde her bölümde yatılı nöbet hizmetinin verildiği, pratisyen doktor, uzman doktor ve hatta yandal uzmanı yetiştirilen hastanelerin hizmet verdiği bir şehirde yaşıyoruz. Daha önceki zamanlarda ortam, olanak, personel, doktor eksikliğinden verilemeyen hizmetler artık ilimizde verilebilmektedir. Yılda yaklaşık 30 bin den fazla insanın Sakarya’dan sağlık hizmeti almadığı için İstanbul gibi illere gittiği dönemlerden, şimdi organ nakli, laparoskopik cerrahi, robotik cerrahi gibi komplike tıbbi işlemlerin yapıldığı zamanlara gelmemizde emeği geçen her meslektaşıma, hocama buradan sizlerin huzurunda teşekkür eterim. İnşallah önümüzdeki yıllar Sakarya’mız için salık açısından daha iyi hizmetler getirecektir.” diye konuştu.

“İŞİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Sağlık çalışanları olarak da özlük hakları konusunda yetkililerin yaptıkları ve yapacakları çalışmaları da yakından takip ettiklerini belirten Bostancı’nın konuşması su sözlerle son buldu: “Son olarak ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.’ diyen Atamızın izinde ve ilkeleri doğrultusunda, mesleğimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada en iyi şekilde yapmaya devam edeceğimizi bir kere daha tekrarlarken, tüm meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramını en derin saygı ve sevgilerimle kutluyorum.” Açıklamanın ardından Demokrasi Meydanı’ndaki program sona erdi.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER