banner392

Akyazı Müftüsü, Organ bağışının İslami açıdan hiçbir sakıncası olmadığını söyledi.

Akyazı Devlet Hastanesi’nde açılan Organ Bağışı Standını ziyaret eden İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur, organ bağışının İslami açıdan hiçbir sakıncası olmadığını dile getirdi. Hastane Başhekimi Dr. Yavuz Tepeçınar da “Bağışlanan her organ filizlenen bir candır.” dedi.

Akyazı Müftüsü, Organ bağışının İslami açıdan hiçbir sakıncası olmadığını söyledi.

 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Akyazı Devlet Hastanesi’nde bağış standı kuruldu. Organ bağışıyla ilgili bilgilendirme çalışmalarının da yapıldığı standı Akyazı İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur ile Hastane İmamı Eyüp Akova da ziyaret etti.

İlçe Müftüsü Şenokur, organ bağışının İslam dini açışından sakıncası olmadığını vurgulayarak, batıl inanç hurafelerle organ bağışına olumsuz bakılmaması gerektiğini dile getirdi.

Organ insanlık adına da büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Hastane Başhekimi Dr. Yavuz Tepeçınar
“Organ nakline kimin ne zaman ihtiyacı olacağı bilinmez. Allah esirgesin bize veya yakınımıza bir gün lazım olabilir. Organ Bağışına bu anlamda bakıp gereken önemi vermeliyiz. Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız içi stant kurduk. Burada bilgilendirmede yapılıyor. Bağışta bulunmak isteyenler her zaman için hastanemize başvurabilir. Unutmayalım bağışlanan organ filizlenen candır.’’ dedi.

Hastane içerisinde kurulan standa görevli personel 9 Kasım’a kadar organ bağışı kabulü ve bilgilendirme çalışmaları yapacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2016, 21:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER