banner392

Yeni İl Müdürüne Dernek ve Federasyon Başkanlarından hoş geldin ziyareti.

Sakarya ya yeni atanan İl Dernekler Müdürü Hurşit Ali Atalı’ya “Hoş Geldin.” Ziyaretlerinde bulunan Sakarya Dış Türler ve Akraba Toplulukları Kültür, Eğitim, Sağlık ve Spor Federasyonu Başkanı ve Federasyona bağlı Pamukova Eskiyayla Rumeli Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı “Hoş geldin” ziyaretinde bulundular.

Yeni İl Müdürüne Dernek ve Federasyon Başkanlarından hoş geldin ziyareti.
Sakarya Dernekler Müdürlüğünde Federasyona bağlı 5 dernek ten biri olan Pamukova Eskiyayla Rumeli Türkleri Yardımlaşa ve Dayanışma Derneği başkanı Mehmet Yavuz la birlikte yeni il müdürünü Ziyaret eden Federasyon Başkanı Burhanettin Çalışkan il müdürüne hoş geldiniz ziyareterinde bulunduklarını söyledi.

İl Müdürü Hurşit Ali Atalı misafirlerini makamında kabul etti. Misafirleri ile Sakarya da ki dernek ve dernekcilik hakkında bilgi alış verişin de bulunan, Sakarya İl Dernekler Müdürü Atalı “ Kapımız her zaman sonuna kadar açıktır. Sivil toplum Örgütlerimizin sıkıntılarını ve zorluklarını biliyoruz. Bizler onlarla birlikte çok daha güzel işler yapabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Derneklerin etkinlikleri konusunda da yeni müdüre bilgi aktaran Pamukova Eskiyayla Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz. İse derneklerde kültür etkinleri konusunda bir takım bilinmeyen kişilerin film adı altında dizi çekerek kültür bakanlığından destek alma peşine düştüklerini bu anlamda ise Balkan Türkleri ile ilgili 36 ülke de çekim yaptıklarını iddia eden bazı kişilerin Pamukova ya gelerek uydurma film çektiklerini 36 değil. katırözü çayırında yaptıkları görüntüler ve yaptıkları efektlerle insan kandırdıklarını ve para peşine düştüklerini söyledi.
Müdür Atalı ise, devletin her şeyden haberi var. merak etmeyin. günü gelince yanlış yapanların yakasına yapışır. siz müsterih olun'
 dedi 

Sakarya Dernekler İl Müdürü Hurşit Ali Atalı kendilerini ziyaret eden Dış Türkler Federasyonu Sakarya başkanı ve dernek yöneticilerinin kendilerini ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını ve uğurlarken sık sık görüşme temennisinde bulundu.

Cumartesi günü Türkiye Dış Türkler Genel Başkan Yardımcısının Sakarya ya geleceğini ve Dış Türkler le ilgili toplantı yapmak istediklerini ve bunun için özellikle toplantıya Sakarya da ki 36 Dış Türkler üyesi federasyon ve derneklerin katılmasını beklediklerini söyledi ve toplantı davetiyesini Burhanetin Çalışkana verdi.

Türkiye de 109,393 Sakarya da ise toplam 1,785, Pamukova da ise 51 faal dernek var. Hemşehri dernekleri, kültür dernekleri, hayvanseverler dernekleri, cami yaptırma ve para toplama dernekleri gibi dernekler de var.



Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2017, 02:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER