banner392

Seçime 1 ay kala Pamukova Köy Yollarını bozuyorlar.

Pamukova’nın 11 köyüne ulaşım hizmeti veren uzun yıllardan beri yapılması için mücadele verildiği (Karapınar, Paşalar, Kadıköy, Eskiyayla, Bakacak, Mesruriye, Çilekli, Hüseyinli, Kemaliye, Akçakaya) 11 köy ile bir şekilde bağlantısı olan yol Akçay Barajına giden ağır tonajı iş makineleri yüzünden resmen tacize uğramış durumda.

Seçime 1 ay kala Pamukova Köy Yollarını bozuyorlar.

Pamukova Eskiyayla Havzası Akçay Barajı çalışmaları yapan iş makineleri bir haftadır ulaşım yolu olarak bu yolu şeçmeleri yüzünden yol resmen nadasa bırakılan tarlaya döndü.

Bugün bir yıl önce yapılan Kapanar-Eskiyayla yolu üzerinden Akçaya ulaşmak için giden ağır tonajlı iş makinesi yolda tahrıbatları pamukovahaber.com kameraları tarafından görüntülendi.

Geçen yıldan beri hala dökülen soğuk asfaltın zifti kurumamış olan yolda birde havanın sıcak olması dolasıyle ağır tonajı iş makinesinın yer yer çekiciden inerek kendi paletleri üzerinde yürümesi sonucu,  bazı yerlerde ise ağır tonajlı iş makinesinin çekicisi üzerinden inmeden bomunu geri uzatarak operatörün de makine üzerinden giderken bu şekilde çekiciye yardım edererk gitmeleri yolda onarımı zor bozulmalara neden oldu.

Yolda karşılaştığımız iş makinesine eskortluk eden rehbere bu yoldan neden gittiklerini sordoğmuzda ise başka gidecek yerleri olmadığını söyelesi ne karşı Alternatif yollar olarak Mekece-Akaçakya-Kemaliye-Hüseyinli, Bakacak ve Eskiyayla yolu olduğunu. Ayrıca Hayrettin-Bacı-Çilekle Orman Daposu-Bakacak ve Eskiyayla yolu olduğunu ve Daha başka alternatif olarak Pamukova-Kazimiye ve Akçay havzası olduğunu söyledik. Ancak bizi dinleyen olmadı. Tabi ki burada haftasonu olması ve peşinde Pamukova veya Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir rehber olmadığını da gördük.

Her seçim öncesi yol yapımı ile ilgili bir ön çalışma yapıp seçim günü bölgeyi terk eden yetkililer geçen seçim öncesi yolu yaptılar. Şimdi bu seçim öncesi de Yolu bozuyorlar. Vatandaşlar bozulan yolun bir an önce bozulan yolun onarılmasını istiyorlar.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER