banner392

Sakarya ya Bir Günde Bahar Geldi

Sakarya’nın Doğançay Boğazında ilkbaharın görüntülerini çektik. İki gündür esen çiçek açtırma rüzgarları bir anda ağaçları yeşile boyadı.

Sakarya ya Bir Günde Bahar Geldi

Sakarya dan Eskişehir yönüne giden Bogazın adeta fay hattı ile ikiye ayrılmış vadisi boyunca devam eden geçiş yolunun doğu ve kuzey bölgelerinde kalan yüksek dağlarda kayın ve ihamur ağaçları yeşil yapraklarını açmış, ihlamurlar ise yakında bayıltıcı kokularını salacak çiçeklerini dalların arasından çıkaracak günü bekliyorlar.

Doğançay Boğazı, Karaçam Mahallesi, Geyve nin Akıncılar mahallesi kıştan kalan kurumuş ağaç yaprakları yerine güzel kestane ağaçları bir günde yeşil yapraklarını çıkarmışlar. 3 gündür sıcak esen ve tam da yaprak açtıran rüzgarların etkisi ile Ayvalar bile çiceklerini açmış, Yol boylarında sarı, bembe çiçek açmış rengarenk bitkiler renk cümbüşü oluşturmaya başlamışlar.

Bir zamanlar talancıların akınnıa uğrayan Taş Ocak vurguncuları nın doğayı tahrip ettikleri Akıncılar Mahallesindeki dimamit izleri hala var. Ancak Baharla beraber yerin altına akan dimamit kokuları artık duyulmuyor.

Doğanın her şeyi yuttuğu toprak tüm kötülükleri bağrına basmış.

SAKARYA DA BAHAR UYANIYOR.

Sakarya’nın Kuzey bölgesi olarak adlandırılan Geyve, Pamukova, Taraklı bölgesinde bahar gelmiş. Mart ayı bahar ayı olmuş. Eskiden Hart Ayı Dert Ayı derlerdi. Bu sene Mart Ayı bahar ayı olduğunu anlatıyor.

Sakarya’ya Bahar Gelmiş. Buyrun Sakarya – Doğancay, Karacam, Alifuatpaşa, Pamukova hattı üzerinde kalan güzel manzaralar.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 14:34

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER