banner392

Sahtekarlar, İnternet Faturası Üzerinden virüs gönderiyorlar.

Dolandırıcılar ve virüs dağıtıcıları. İnternet üzerinden TTNET adına düzenledikleri fatura bildirimleri ile virüs dağıtıyorlar.

Sahtekarlar, İnternet Faturası Üzerinden virüs gönderiyorlar.

Aylık internet borçlarının müşterilere duyurulduğu ay ortalarını firsat bilen sahtekarlar 14 Kasım tarihinde fatura@ttnet-fatura. Adresinden bizlere de aynı mail gönderdiler.

 

Bizde gelen duyurunun bir dolandırıcılık girişimi olduğunu öğrendikten sonra TTNET e şikayette bulunduk.

 

Ancak TTNET bu şikayetimizi dikkate aldıklarını geri bildirimle ilettiler.

 

Nihayet TTNET bu tür maillerin virüs dağıtmak için gönderildiğini çözebildi. Zaten biz de bunun bir sahtekarlık olduğunu şikayet formumuzdan anlatmıştık.

Dün akşam saatlerinde bilgisayarımızı açtığımızda gelen açılış sayfası bildiriminde yapılan açıklama tavsiyelerden öteye gitmediğini gördük.

 

İŞTE TTNET’in YAZILI AÇIKLAMASI

 

TTNET AYRICA TELEFONLA DA DURUMU İZAH ETTİ.

 

Bugün de telefonla yapılan açıklamada ise daha ilginç ve yüzeysel bir açıklamayapıldı. Cep telefonundan bir bayan TTNET üzerinden yaptığımız şikayeti incelediklerini Faturanın TTNet e ait olmadığını kullanılan hesapların da TTnet e ait olmadığını bu iletinin virüs içerdiğini, bu ve benzeri iletilerin açılmaması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

 

EKSİK AÇIKLAMA YAPTILAR

Peki bu açıklama bizce yeterli ve ikna edici değil. Çünkü o gelen mail üzerinde faturayı pdf formatında açın diye yazan yazıya tıkladığınızda virüs gelmeye başlıyor. Burada virüs dağıtıldığı zaten her bilgisayarı kullananın bileceği bir iş olduğunu bize durumu anlatan bayana söyledik. İkinci kısım da ise faturanın ön yüzünde 224. 00 tl borcunuz var onu gönderilen yere eğer yatıracak olursanız paranın nereye gideceğini bilip bilmediklerini soruyoruz. Farz edelim ki parayı göndermemiz istenen TTnet benzeri mail adresinden dolayı TTnet’e sahtekarlık yapıldığı TTnet müşterilerine gönderilen bu sahtekarlıkla dolandırıcılık yapmak istediği ortada. Bizde bayana konu ile ilgili yasal olarak işlem başvurusu yapıp yapmadıklarını soruyoruz.

 

Veriler yanıt ise “mutlaka yetkili yöneticilerimiz konuyu dikkate alırlar ve yasal işlem gerekirse başlatırlar” diyerek görüşmeden ayrılıyor.

 

Bizde yapılan bu tür dolandırıcılık ve sahtekarlıklarla ilgili TTnet in basına yapacağı açıklamayı bekliyoruz.

 

MAİL YOLU İLGİ BU TÜR FATURALER GELİYOR.


Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 22:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER