banner392

Pamukovanın da cevizi oldu..

Bursa Tarım Fuarında görülen “Pamukova” adlı ceviz piyasada epey ilgi gördü.

Pamukovanın da cevizi oldu..

Bursa da yaşayan Pamukovalıların yaptıkları girişim sonunda Kabuksuz ve Çerez katogorisinde epey iddaalı olacak ceviz şimdiden kendinden söz ettirmeye başladı.

Yıllar önce Pamukovalı ve Bursa da çalışan Mehmet Faruk Toklu Bursadan İl Fidanığından temin ettiği ceviz fıdanını aldığını ve ceviz fidanının büyüyüp meyve vermeye başladıktan sonra kabuksuz ve farklı bir ceviz türü olduğunu gördünü söylüyür.

“Bunun üzerine yapılan araştırmalardan sonra bu cevizin literatürde olmadığını gördük.  2008 Yılında Uludağ Üniversitesine Müraacat  ettik ve Prof Ümran Ertürk tarafından araştırıldı ve literatürde olmadığı görüldükten sonra araştırmaya alındı. “diyen Faruk Toklu;

“Bu süreçte çoğaltılarak çeşitli iklim ve bölgelere akatarıldı. Alınan sonuçlar değerlendirilirken PAMUKOVA ismiyle anıldı. Birçok farklı çeşidi olmasına rağmen kalite açısından PAMUKOVA hepsinin önüne geçerek Türkiye Çeviz Araştırma çevresinde öne geçmiştir. Son 2 yıldır Uluslararası Bursa Tarım Fuarında Pamukova ismiyle sergilenerek piyasaya sunulmuş, çerez katogorisinde ilgi çekmektedir.” dedi.

Pamukova yıllardır kavunu ile tanınırken şimdi de 2 yıldır Ayva Festivalı ile kendine gida sektöründe yer arıyordu. Şimdi de PAMUKOVA adlı birde cevizi oldu.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2018, 09:37

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER