banner392

Pamukova’da Erikler Çıldırdı.

Havaların yağışlı geçmesi sonucunda Pamukova yükseklerinde daha yeni olgunlaşan acı erikler adeta çıldırdı. Aşırı şekilde meyveye binen erik ağaçları yerlere kadar eğildi ve dalları kırıldı.

Pamukova’da  Erikler Çıldırdı.

Ülkemizde yaygın şekilde yetişen erik çeşitlirinden en çok bilinenleri ‘papaz eriği’, ‘can eriği’, ‘mürdüm eriği’ olmak üzere içinde A,C,E ve K vitammini ile beta karoten gibi maddelerin bulunduğu eriğin, potansyum ve magnezyum açısından zengin olduğu bilinmektedir.

Eriğin sadece meyve olarak yenmesi yanında mutfakta kullanım alanları var. Eriğin hoşafı, reçeli, Kurusu, pestili, sirkesi de yapılmakta.

Sağlık açısından Erik zayılamaya katkısı olduğu gibi sindirim sistemi ve metobolizmayı harekete geçirmesi ve çalıştırmasıdır.

İşte insane sağlığı açısan bu kadar faydalı olan ve hiç bir zararı olmadığı gibi Endüsztri açısında ise önemli bir hammade olarak Bulgaristanda Erik Rakısı üretiminde kullanılmakta dır.

Bu sene Pamukova nın yüksek kesimlerinde çok bulunan adına da köylüler tarafından kökep eriği, acı erik denilen mutlaka evelerin yanlarında süs ağacı niyetine de dikilmiş erikler adeda çıldırmış şekilde mevye verdiler. Eskiyayla da her evin önüne bulunan erik ağaçları söğüt ağaçları gibi yerlere kadar dallar eğilmiş durumda. Uzun yıllardır hava değişikliği nedeni ile erikler yandığı gibi bu yıl yağışlı geçen hava muhalefetinin de etkisi ile erikler en yüksek verimi verdilir.

İŞTE ESKİYAYLA KÖYÜNDE RENGARENK ERİK VERMİŞ AĞAÇLARRAN MANZARALAR.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2018, 23:05

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER