banner392

Pamukova'ya çok Acil Semt Pazarı Lazım.

Pamukova’nın nahiye olduğu yıllardan beri nüfusunun 2000 binlerde olduğu tarihten bu yana Çarşamba günleri ilçe merkezinde kurulan semt pazarı ile yoluna devam etmesinin günümüze yakışmadığını vede ne kadar sağlıksız bir Pazar hizmetleri verdiğini Çanakkale Örnek Pazarı ile göstermek içini bu haberi yaptık.

Pamukova'ya çok Acil Semt Pazarı Lazım.

Pamukova’nın nüfus artışı ile övünen ve nüfus artışlarını yeri geldikte ilçenin giriş çıkışlarına da abartarak yazanlar ne hikmetse büyüyen ve bazı ihtiyaçların giderilmesi bakımından (hastane gibi, tüketim alanlarının büyütülmesi ve ve çağa yakışır aliş-veriş alanlarının kurulup halkın hizmetine sunulması gibi) çağa uygun hizmetlerden olan yerleşim yerlerinde birçok başka il ve ilçelerde yeni kurulan semt pazarları açısından Pamukova Hala Hint Pazarı gibi hem hijyenik olmayan, hem de günümüze yakışmayan açık pazarlarla gününü geçirdiğine inarıyoruz.

Pamukova ya kurulması gereken hizmetlerden birisinin Kapalı Semt Pazarı olduğunu hatırlatarak bir örnek Pazar olan Çanakkale Semt Pazarından bölümler göstererek yetkililerin dikkatini çekmek istiyoruz.

İŞTE ÇANAKKALE İLİNİN HAFTANIN 3 GÜNÜ AÇILAN SEMP HAZARINDAN BİLGİ VE GÖRÜNTÜLER.


Çanakkale Semt Pazarları

Çanakkale Semt Pazarı; Salı Pazarı, Cuma Pazarı, Pazar Pazarı, Çanakkale Semt Pazarları

Çanakkale Pazar Alanı

Bundan bir kaç yıl öncesine kadar Çanakkale’de Salı, Cuma ve Pazar günleri semt pazarları kurulurdu. Hepsi farklı bir bölgede ayrı bir günde yapılırdı. Çanakkale Belediyesi’nin yaptırmış olduğu yeni ve modern semt pazarı hepsinin bir alanda toplanmasına neden oldu. Semt Pazarları Köprübaşı mevkinde yer almaktadır. Çanakkale Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Sarıçay Köprüsü nedeniyle yıllardır Köprübaşı olarak anılmıştır. Burası yoğun bir noktadır. Bunun en temel sebebi Çanakkale köylerine giden minibüsler köprü altı durağından hareket etmektedir. Ürün satmaya gelen, ya da alışveriş yapmaya gelen köy sakinlerimiz burayı kullanırlar.

Daha önceki pazar alanları mahalle içlerinde olduğundan hem trafik nedeniyle hemde ulaşım zorluğu nedeniyle epey problem yaratmaktaydı. Pazar esnafının park yeri sıkıntısı yanında, derme çatma tezgahlar, mevsim gereçleri nedeniyle özellikle kış aylarında büyük sıkıntılar meydana gelmekteydi. Çanakkale Belediyesi bunların önüne geçmek amacıyla üstü tamamen kapalı, modern altyapısı, geniş park alanları gibi yenilikler getirerek Çanakkale Semt Pazarını halkın hizmetine sundu.

Çanakkale Semt pazarının en güzel yönü ise; coğrafi açıdan küçük bir köy olması, tarım alanlarının şehre yakın mesafede bulunması, ulaşımın kolay ve hızlı olmasıyla birlikte, akşam saatlerinde toplanan yiyeceklerin sabah tezgahlarda yerini almasıdır. Ayrıca köylerden gelen pazarcılarımız köy ürünlerini de getirerek semt pazarına renk katmaktadırlar.

Salı Pazarı

Salı günleri kurulması nedeniyle Salı Pazarı olarak adlandırılmıştır halkımız tarafından. Günümüz Semt Pazarı hizmete girene dek Hastane Bayırı mevkinde kurulmaktaydı. Günümüzde ise Salı günleri Semt Pazarında kurulmaya devam etmektedir.

Cuma Pazarı

Cuma günleri kurulması nedeniyle Cuma Pazarı olarak adlandırılmıştır halkımız tarafından. Günümüze kadar aynı yerinde kurulmaya devam etmektedir. Cuma Pazarı diğer günlerde olandan daha yoğun ve daha büyük olarak kurulmaktadır. Onun en temel sebebi ise yukarıda belirttiğimiz gibi eskiden beri Çanakkale’nin ilk semt pazarı olması ve köylülerimiz tarafından daha çok tercih edilmesidir.

Pazar Pazarı

Pazar günleri kurulması nedeniyle halkımız tarafından Pazar Pazarı olarak adlandırılmıştır. Günümüz Semt Pazarı hizmete girene dek Barbaros Mahallesi mevkinde kurulmaktaydı. Günümüzde ise Pazar günleri Semt Pazarında kurulmaya devam etmektedir.

ÇANAKKALE BELEDİYESİ TARAFINDAN KURULAN SEMT PAZARINDA 733 ESNAF YER AÇMAKTA.

Çankkale Semt Pazarında Sebze Bölümü, Gıda Bölümü, Konfeksiyon Bölümü olmak üzere kenar alanından da araç parkının olması pazarı çok daha rahat bir alışveriş merkezi haline getirmiş.

Pazarda 733 esnaf dügkan açmakta. Çanakkale nin kendi ürünlerinin daha önde oluduğu sebze ve meyve fiyatları el yakmıyor. Pazarda 1 lahana 2 tl ya satılırken, yine Çanakkale nin kendi ürünlerinden olan süt ve peynir ürünleri hem kalite hemde hijyenik pazarda yoğun talep görüyor.

Genelde satıcılar bayan, köylerden getirdikleri yumurta isparak, meyve gibi çok çeşitli ürünlerin pazarlandığı Çanakkale Pazarında yok yok gibi.

Eski yıllarda halk pazarı denen pazarı andıran Çanakkale Semt Pazarından çektiğimiz görüntüler,

SEBZE BÖLÜMLERİ






GIDA BÖLÜMLERİ





KONFEKSİYON BÖLÜMLERİ



Çanakele nin en gözde yerlerinden olan Kepez de da kurulan Kepez Semp Pazarı kapalı ve modern Pazar olma özelliğini gösteriyor.

KEPEZ KAPALI PAZAR YERİNDEN GÖRÜNTÜ


Yine Çanakallale nin ilçesi olan Çanda da Kapalı Semp Pazarı dikkat çekici.

İŞTE ÇAN KAPALI PAZARINDAN BİR GÖRÜNTÜ. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 20:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER