banner392

Pamukova Kavunu'na Islah çalışmaları başladı

Pamukova’nın meşhur tatlı ve sulu kavununun yeniden eski tadı ve görüntüsüne kavuşması için ıslah çalışması başlatan Rafet Uysal Serada yetiştirmeye başladığı numune tohumları meyvelerini vermeye başladı.

Yıllar önce Sakarya Pamukova ilçesinde yetişen Pamukova Kavunu çok beğenilen bir kavundu. Yıllar geçtikçe Pamukova Kavunu unutulmaya başlandı. Yeniden Pamukova Kavununu piyasaya çıkarmaya çalışan gönüllü çiftçilerden biri de İsabali köyünde yaşayan Rafet Uysal, Uysal Pamukova Kavununu yeniden eski tatına kavuşturbilmek için birçok araşırma ve soruşturma yaptıktan sonra kendi serasında yetiştirmeye başladığı Pamukova Kavunundan ilk numune leri aldı.

Uysal,  Yeni numune kavunları Pamukovahaber ile paylaştı. Örnek kavunlardan birini bıcakla kesip gösterdi. “ Pamukova nın güzel kavununu yeniden ıslah etmek için birçok yerden bilgi aldım. Danıştım. Ancak daha iyi kavun için aldığım bilgiye dayanarak sera kurdum. Serada dış etkilerden uzak yetiştirdiğim kavunları 5 yıl içinde tekrar dikerek elde edeceğimiz süreç sonucunda kavunun eski gönüntü ve tatına ulaşabiliceğimizi söylediler. 2 senedir bu işle uğraşıyorum. 3 yıl sonra orijinal Pamukova Kavununu elde etmiş olacağız” dedi.

İŞTE PAMUKOVA KAVUNUNDAN ÖRNEK GÖRÜNTÜLER.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2018, 08:27

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER