banner392

Meğer Trafik Cezaları nerelere gidiyormuş?

Bir hafta içinde 2 tane trafik cezası yedikten sonra gözlerim açıldı. İstanbul ve Bursa bölgesinde yediğim cezalarda meğer bende Trafik Vakfına katkıda bulunmuşum. Ne Mutlu ki devletime her gün bir paket sigaradan vergi ödeme gururu yaşarken şimdi başka cezalarla da devlet vakıflarına katkıda bulunduğumu anladım

Meğer Trafik Cezaları nerelere gidiyormuş?

“Yaklaşık 1 ay önce Çanakkale ye gitmiştim. Yolda (Gemlik bölgesinde) ağır araçların konvoyundan kurtulmak için geçiş üstünlüğü olan ve konvoy halinde giden araçlarla beraber bir süre gittikten sonra Bursa da yolu kesen trafik görevlileri tarafından hız cezası yedim. Sadace beni durdurup hız cesazı kestiler. Ancak yetkili memura neden sadece benim aracın durdurulduğunu sorduğumda hız sınırını aştığım için ceza kesmek durumunda oluduğunu söyledi. Bende neden sadece ben, yoksa 54 plaka mı sezi cezbetti, başka araçlarda aynı hızla geliyorduk neden başkaları durdurulmadı dediğimde aramızda espriler geçti. Sonuçta hayatımda ilk defa bir tarfik cezası alıyordum. Memuru kutladım “İlk yıldızım sizden oldu. Tebrik ederim.”dedim ve makbuzumu aldım vedalaştım. Sonuçta ilk defa trafik cezası alıyordum. Hız sınırı aşmanın cezasınında 160 tl olduğunu orda öğrendim.

Çanakkale dönüşünden kısa bir süre sonra İstanbul Esenler bölgesi Trafik Şübe müdürlüğünden posta ile ile ber caza daha geldi. (Çanakkale öncesi İstanbula gitmiştim). Meğer İstanbul Esenler de tem yolu üzerinden geçerken kırmızı ışık ihlali nedeni ile bir ceza daha gelmişti. Üst gecit üzerinde kurulmuş olan kamera benim geçişimi fotoğraflamış. Yada orda kurulu olan kamera görevli bir memur tarafından kayda alınarak fotoğraflanıp ceza da kesilerek posta ile gönderilmiş.

Şimdi ikinci gelen bu trafik cezası beni öylesine etkiledi ki. Esenler İstanbul un en trafiği zor bölgesi Esenlerde sık sık yeni yollar açılarak tarfik geçişleri sağlanan bu yerde doğru dürüst yol çalışması yapmayan devlet görülmeyen yerlere ceza kesecek bir kamere koyarak Yalçın Bayer in yazdığı makalede olduğu gibi önüne gelene trafik cezası kesme yarışına girmiş.

Esenler de “kırmızı ışık” ihlali ile ilgili kesilen ceza fotoğraflardada görüleceği gibi hiçte tutarlı değil. Kırmızı ışık ta duran aracı gösteren C1 nolu kamera kaydı saat: 08.50.30 olarak gösterdiği anda hata olmadığı anlatılmakta 2. kamera olan C3 aracın fren ışıkları yandığı halde yine aynı saat olan 08.50.30  göstermekte. Peki kamerada bir kusur yokmu, ama saat dakika ve saniye aynı, İkinci kamera olan C3 te araç ilerde ama saat ve dakika aynı ‘İleri giden aracın saniye farkı olmaz mı? Şimdi anlaşılıyor ki Yalçın Bayer in köşe yazısında anlatılanlar mutlaka ceza kesmek istenince kesilir mantığını öne çıkarıyor.

İŞTE AYRNI SAAT VE SANİYEDE KESİLEN SUC VE CEZA


Ne diyelim yolları gerekli kurallara uygun yapmayan devletimiz, gizli yerlere  kemarelar koyarak vatandaştan toplayacağı ceza paraları peşinde. Kimbilir bilkide toplanacak bu ceza paraları ile yolları yapacaktır.

Ama hiçte öyle görülmüyor. Dağıtılan kömür paraları için kullanılacakmış. Hayırlı olsun bizde araba ile değil yaya gideriz.”

Mehmet Yavuz

Not: Bu arada Pamukova da hergün Jandarma Bölük komutanlığı önünde görevini aksatmadan yapan Bölge Trafik görevlilerinide kutlamak lazım. Çevreyi kirleten lağım akıntısı ve kokusu çekerek görev yaptıklarını biliyoruz. Onlara zor görevlerinde başarılar diliyoruz.

 

Benzer Konu ile ilgili Pamukovahaber e gelen bir mailde adını açıklamak istemeyen bir vatandaşın mektubunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

 

İŞTE MOTORUNA CEZA KESİLEN VATANDAŞIN TEPKİSİ   

YETKİLİLERİN DİKKATİNE !

Geçen gün,  motosikletimle giderken, yol kontrolü yapan karakol polisi arkadaşlar durdurdular. Her zamanki mutat evrakları sordular. Eksik evraklarım nedeniyle haklı olarak ceza yazdılar. Bir yandan üzüldüm bir yandan da sevindim. Öyle bir gereğini yaptılar ki kanunlar ne diyorsa onu.  Ne bir eksik ne bir fazla. Kendilerine görevlerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı tebrik ederim.  Ancaaak bana karşı gösterdikleri görev anlayış ve becerilerini,  Pamukova’mın cadde ve sokaklarında 8 – 10 yaşlarında motor kullanan, motor tepesinde sokaklarda akrobasi hareketleri yapan, okul çıkışlarında her türlü aracı tehlikeli bir şekilde kullanan, araç  müzik çalarlarının seslerini sonuna kadar açan, araçlarını park yasağı olan yerlere gelişi güzel bırakan, şehir içinde dahi trafik anarşisi yaratan kişilere, hırsızlara, serserilere de aynı hassasiyeti göstermeleri beklentimizdir. Şu anda dahi çıkın sokağa, fazla değil yüz yüzeli metre yürüyün, birçok trafik ihlallerine raslıyacaksınız.  Bu güzel ilçemizin asla bunlara layık değil.          

Geçenlarde Pamukova’da ikamet eden N.Ö evine hırsız giriyor. Evin altını üstüne getiriyor. Aynı kişinin evine bu kaçıncı hırsız girişi ben sayısını unuttum. Daha önce hırsız girdiğinde karakola giderek sözlü olarak durumu arz ediyor.  Hiçbir hırsızlık olaylının faili bulunamıyor. Vatandaş,  geçmişteki olayların faillerinin bulunamamasından dolayı bu sefer durumu yetkililere bildirme gereğini bile duymuyor.

Yıllar önce öğretmen N.Ç  evine birkaç kez hırsız giriyor. Karakola giderek şikâyetçi oluyor. Faill bulunamıyor.

Yine bir başka öğretmen İ.B evine iki defa giren hırsız giriyor. Failler bulunamıyor.

Bir asker emeklisinin evine akşam namazı ile yatsı namazı arası hısız giriyor.  Hırsız,  asker emeklisinin yeni aldığı aracın anahtarlarını buluyor.  Aracı çalıp gidiyor.  Gidişi hiçbir mobese kamerada gözükmüyor. Çünkü, (söylentilere göre) kameralar o an için bozukmuş.

Bazı geceler,  gecenin bir vakti duyulan silah sesleri. İnsan naraları…

Bunlar benim bildiğim bazı olaylar. Bunca mobese kameraların olduğu ilçemizde, nasıl oluyor bunca fail hala elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyor,  ben anlayamıyorum.

Biliyorum şimdi siz diyeceksinizki ‘’her sokağa bir polis mi dikelim’’ ya da ‘’her eve bir polis mi dikelim’’ ya da ‘’her bireye bir polis mi verelim?’’ ya da’’ bunlar eğitimle olacak şeyler.’’ ya da ‘’vatandaş bize yardımcı olmuyor.’’ ya da ‘’vatandaş hırsıza karşı tedbirini almıyor.’’ Unutmayın ki o makamlar sorun çözme makamlarıdır. Mazeret üretme değil.

Sayın yetkililer amacım asla kimseyi kırmak,  kınamak değil.  AMACIM, PAMUKOVA’MDA ÇOCUKLUĞUMDA YAŞADIĞIM HUZURU, ÇOCUKLARIMIZA YAŞATABİLMEKTİR. Bu amaçla sizlerden, çalışmalarınızda biraz daha özveri istemektir. İlçemizde oluşan tüm bu tür olumsuzlukları, İlçemize yakışır düzeye getirmenizi dilemektir.  Lütfen ama lütfen yazdıklarımda art niyet aramayın. Tüm yetkililere saygılarımla.

(İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş)

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2013, 23:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Fatih aslan
Fatih aslan - 9 yıl Önce

aynı dşüncelerle dahs güzel bir türkiye inş.

SIRADAKİ HABER