banner392

Kara Kış da vurdu.

2017 yılı uğursuzluklarla başladı. Yeni yıla ekonomik sıkıntılarla giren ülkemizde, kara kışında ağır geçmesi de meyve ve sebzeleri vurdu. Pamukova da özellikle zeytin üreticisi bu dönem kırılan ağaçlarından bu yıl daha az zeytin alacak,

Kara Kış da vurdu.

 Önemli miktarda zeytin üretimi yapılan ilçenin kuzey bölgesinde kalan zeytin ağaçları son yağan kardan olumsuz şekilde etkilendiler. Yağan karın yapraklı ağaçlar olan zeytin ağaçlarının üzerinde birikmesi sonunda ağırlığa dayanamayan çok miktarda zeytin ağacını kırdı.

Karapınar, Ağaççılar, Kadıköy, paşalar, Oruçlu, Hayrettin, Pınarlı, Bacı ve mekece, Turugutlu, Gökgöz, köylerinde çok sayıda zeytin ağacı kırıldı.

KAR ETKİLİ OLDU.







Pamukova’nın yükseklerde kalan köylerinde kar yağışının uzun sürmesi ormanlara da zarar verdi. Dahada yağacağı tahmin edilen kar iğne yapraklı çam ve köknar gibi ağaçlarından kırılmasına neden oldu ve oluyor. Yine yüksek bölgelerde kalan birçok yerde çama ağaçları kırılmış durumda.

BUZLANMALAR OLUYOR

Yine köylerde hala yoğun miktarda olan kar yüzünden yollarda buzlanmalar oluyor. Buzlanma yüzünden yoldan kayan araçlar da oldu. Ağaççılar köyü altında yoldan çıkan özel araç hala yolda bekliyor.

EVLER DE YIKILMA KORKUSU VAR.

Kar yüzünden birçok köy evi çöktü ya da çökme tehlikesi altında.

Evlerin üzerinde biriken karları temizlemek için çalışan ev sahipleri kar yükünü indirmek için çalışıyorlar. Köylerde evlerini temizleyenler evlerinin üzeriden de kar temizleme görüntülerini de sosyal paylaşım sitelerinden paylaşıyorlar.

Ağaççılar köyünde bir çoban evinde yıkılan binaya yakın ağılda yaşayan keçileri de korkuttu.

Keçiler yıkılan evden korktukları için yakındaki sağlam evin önüne birikmiş karların üzerine çıkarak orada kalmaya başlamışlar.



YENİ KAR BEKLENİYOR.

Metorolojiden yapılan uyarıda yeni kar beklentisi açıklanırken, yağışların yağmur şeklinde başlayıp daha sonra kara dönüşeceği uyarısı da yapılıyor. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2017, 20:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER