banner392

Bulgaristan seçimlerinde oy vereceklere önemli duyuru..!

Bulgaristan da 2 milyon Türk Soydaşımız var. Bulgaristan da seçime giren 2 Türk Partisi barajı aşıp parlamentoya girebilecek mi? Türkiye de 300 bin Türkiye Cumhuriyeti ve Bulgaristan Pasaportu Taşıyan vatandaşımız var. Bulgaristan da 26 Martta yapılacak seçimde oy kullanacak vatandaşlar Balkan Türkleri Konfederasyon Başkanı Zürfettin Hacıoğlunu can kulağı ile dinlesinler ….

Bulgaristan seçimlerinde  oy vereceklere önemli duyuru..!

 Bulgaristan da 2 Türk Partisi seçime giriyor.

Hacıoğlu Türkiye deki 300 bin vatandaşın gerek Türkiye de açılacak, gerekse Bulgaristan’a giderek oy kullanacakların yapması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Balkan Konfederasyonunun bu ayki çalışmasını Sakarya da yapan Balkan Türkleri Konfederasyonu ve 9 Federasyon yöneticisinin Sakarya Sen Otelde yaptıkları toplantıda Bulgaristan da yapılacak erken seçimle ilgili de konuyu gündeme aldılar ve Bulgaristan seçimleri ile ilgili Genel Başkan Zürfettin Hacıoğlu şunları söyledi.

 “ İlk önce yapılması gereken, Türkiye de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının Bulgaristan Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulunun resmi web sayfasına girip oradan elektronik ortamda ‘Türkiye Cumhuriyetinde oy kullanmak istiyorum’ diye başvuru yapması gerekiyor. Bunu yapamıyorsak Bulgaristan Cumhuriyetinin Büyükelçilik, ya da, konsolosluk web sayfasına girip oradaki vekaletname'nin çıktısını alıp bunu doldurup konsolosluğa gönderebilir.

Bunu da yapamıyorsa, ülkemizde 41 vilayette 200 ün üzerinde derneğimiz var faliyet gösteren, en yakın derneğe başvursun ‘ Ben Bulgarca bilmiyorum. Oy kullanmak istiyorum. ‘desinler en yakın derneğe başvursunlar arkadaşlarımız onlara yardımcı olacaklar. Unutmasınlar ki en son müracaat tarihi 28 Şubat.

EĞER BUNLARI YAPAMAYANLAR YİNE OY NASIL KULLANACAKLAR.

“ Bunları yapamadık biz oy kullanamayacak mıyız diyenler içinde şöyle yapılabilir’ diyen başkan Hacıoğlu, 

26 Martta Türkiye de açılan 35 sandığa, herhangi birisine gidiyorsunuz. Elimizde Bulgaristan kimlik kartı (geçerli nüfus kartı ve ehliyet) olması gerekiyor. Oraya gittiğinizde bir beyanname dolduracaksınız. Bulgarca bilmeyenlere bizim derneklerimiz yardımcı olacaklar.

BULGARİSTAN A GİDECEKLERE YARDIMCI OLUNACAK.

Eğer Bulgaristan da oy kullanmak istiyorsanız ona da derneklerimiz aracılığı ile yardımcı alacağız. Gitmek isteyenler bu vesile ile akraba ve yakınlarını da görmüş olacaklar.

HACIOĞLU SEÇİMDE TARAFMISINIZ DİYE SORAN GAZETECİYE NE DEDİ?

“ Oradaki Türkleri birleştirme adına biz bu desteği veriyoruz. Zatıalim ben, Dost Partisi yönetim kurulu üyesiyim. Ve Bulgaristan Cumhuriyeti dışındaki seçmenlerden sorumlu yönetim kurulu üyesiyim. Bu göreve yönetim kurulundaki arkadaşların tavsiyesi ile getirildim. Biz sadece Bulgaristan da değil, Kosova da Makedonya da Bosna da Nerde bir Türk varsa biz orada kayıtsız kalamayız. BİZ TARAFSIZ OLAMAYIZ, Türkiye de farklı siyasi partilere gönül verebiliriz. Farklı siyasi partilerde görev alabiliriz. Ama söz konusu TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURİYETİNİN AY YILDIZI AL BAYRAĞI ALTINDA YAŞAYAN BİR TÜRK İSE burada ona sahip çıkacağız. Orada tarafız. Dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 00:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER