banner392

Bilmeyenler Öğrensin

Pamukovahaber.com'un page rengi 4, Alexa.com dünya sıralaması 2.241.291 dır. Günlük okuma sayısı ortalama 2955, dmoza’da kayda değer bulunan siteler katagorisine yükselmiş durumda.

Bilmeyenler Öğrensin
Pamukova’nın ilk haber sitesi olarak kurulan ve adını da Pamukovahaber olarak alan sitemiz 7 yılını doldurmuş durumda. Bölgenin önemli haber portalı olan sitemiz kurulduğu günden beri binlerce haber üreterek ilçemiz de, bölgemizde hatta dünyanın bir çok ülkesi tarafından takip edilen haberleşme aracı olarak yoluna devam ediyor.
 
Kurulduğumuz 2005 yılından bu yana olabildiğince yansız haber yazmaya çalıştık. Daha çok ekonomik haberlere ağırlık verdik.
 
Kurulmamıza neden olan en önemli etken ilçemizdeki gelişmeleri, çalışmaları başka yerlerde olduğu gibi dış dünyaya iletebilmekti. O yıllarda Pamukova da internet bağlantısı ve bilgisayar kullanıcılarının az olması sebebiyle günlük 3-5 okuyucumuz olmasına rağmen yılmadan, bıkmadan çalışmalarımıza devam ettik. Geçen sürede internet bağlantısı ve bilgisayar kullanıcı sayısı arttı. Okuyucu sayımızda binlere ulaştı. Google sayacından aldığımız son analizlerde görüleceği gibi günlük takip eden okuyucu sayımız 3000’lere ulaşmış durumda.
 
Kuruluş amaçlarımızdan olan doğup büyüdüğümüz ilçemize yeni bir hizmet aracı olarak haberleşmede öncülük yapmaktı. İstanbul da kaldığımız yıllar ilçemizle ilgili haber alamıyor benzer şekilde başka illerde yada başka ülkelerde yaşayan Pamukovalıların da ilçeden haber almak için aynı düşüncede olduklarını düşündüğümüz için bir an önce ilçemizin de internet alanında illeri ve ülkeleri (İstanbul ve başka dünya ülkeleri vb.) gibi yerlerde olan internet yayıncılığını başlatmaktı; Nitekim bu işe önce bir ad bulmakla başladık.
 
PAMUKOVAHABER adı o zaman düşünülerek alınmış ve kayıtları düşünülerek yapılmış bir ad olarak seçildi. 7 yıl önce bulunan ve kaydedilen bu ad zamanla bir marka oldu. Pamukovahaber özel bir isim olduğu için zamanla tuttu ve ilçemizde telaffuz edilen bir isim oldu.
 
O yıllarda haber eklentisi isimler (il adı, ilçe adı vs) pek yaygın değildi. O günlerde internet adları için daha çok il adı, ilçe adı ve köy adı gibi özel isimler kullanıyor, Pamukova adı ise o zamanlar bölgemizde tanınan Uzanlar tarafından alınmış pamukova.com diye bir site vardı ki onunun adı tescilli olduğu için kimse onu alamıyordu.
 
Pamukovahaber adı alındıktan sonra birçok yerde de ...nhaber eklentili siteler kurulmaya başlandı. Nitekim bugün ulusal düzeyde ....haber eklentili gazeteler dahi var.
 
İlçemizde bizden başka haber pamukovahaber ...eklenili site yoktur. Diğer ilçelerde ...haber eklentili bitişik isimi olan siteler bulunmaktadır.
 
PAMUKOVAHABER in bugünkü durumu ne?
Pamukovahaber.com setesi kurulduğu günden beri yapığı aktif çalışmalar nedeniyle Uluslararası ölçeklendirme kuruluşları tarafından izlenmekte anbean siteyi takip eden robotlar site okuyucuları analizlerinden, site performansına kadar tüm gelişmeleri kayda almaktadır.

 

İnternet yayıncılığının en önemli bilgi depolama aracı olan google.com dünyanın en önde gelen ölçeklendirme kuruluşudur.


 
İşte Google de Pamukovahaber in günlük okuyucu sayısı analizleri ve google tarafından verilen page değer:
 
(Not page değer: Dünyadaki faaliyet içinde olan tüm siteleri anında ölçeklendirmekte ve sonuçları, değişimleri saniyeler içinde kaydına almaktadır)


 
Yine uluslararası saygınlığı tartışılmaz takip sitesi ise Alexa.com dur.
(Alexa.com) hatasız şekilde siteleri takibe aldıktan sonra (önce kaydını yapar) dünyada kurulmuş ve faal yayın hayatına geçmiş siteleri dünya sıralamasına koyarak kaçıncı olduklarını herkese açık şekilde yayınlar.


 
Birde Dmoza vardır: Dmoza sitelerin belli bir performansa ulaştıklarında kayıtlarını yapmaktadır. Kendine göre yaptığı takip sonucu belli bir düzeye gelen siteler dmoza kaydına alınırlar. Genelde dmoza page rengi 2 nin altında olan siteleri kayda almaz.


 
(Derecelendirme: İnternet dünyası derecelendirme kurum ve kuruluşlarını birazda ülkeleri değerlendiren kredilendirme kurum ve kuruluşları gibi düşünürsek Türkiye’nin uluslararası kredilendirilmesinde zaman zaman analizler yapan S&P ve bezeri gibi kuruluşlar olarak düşünmemiz lazım) Zaman zaman Türkiye notunu düşüren bu kuruluşlara karşı yöneticilerin tepkilerini okumaktayız. Özellikle Türkiye hükümetinin olumsuz raporda nasıl ünfigan etiğini hatırlayalım. Demek ki Türkiye kendine ait bir kuruluş tarafından analiz edilse olumsuz giden durumu ile ilgili hiç bir şekilde durum analizi yapmayacağını ortaya koymakta. O zaman bu uluslararası kuruluşlar daha tarafsız, daha objektif olabilmekteler.


 
PAMUKOVAHABER İN BÖLGEMİZDE Kİ YERİ NEREDİR?
Pamukovahaber.com Dünya sıralamasında 2.241.291 Sakarya da ise Medyabar.com 163.662 düya sıralaması ile ili 1. İncisi Dünya 1. Si ise Google.com 9 page rengi ile 1.inci Geyve.com 4 page ile ilçesinde 1.inci. Sapanca sitesi kendi ilçesinde 4 page rengi ile 1. durumdadır. Sakarya’nın 13 ilçesinden biri olan Pamukova’nın pamukovahaber.com ile bu sıralara yerleşmesi bu alanda Pamukova’yı ön sıralara almasını biz çok önemsiyoruz.
 

PAMUKOVAHABER İN ÜLKEVE DÜNYA OKUYUCU GÖSTERGESİ 
(Not:Burda ülkeler plaka numarası gibi kotlana göre gestirildiği için tt Türkiye en:İngiltere, de almanya, re:Rusya, nl: Hollanda, fr: Fransa vb. gibi) ülke den izlenimlerini göstermektedir.


 
 
(Not bölgemizde daha birçok yayın yapan internet sitesi var, onları da alttaki verdiğimiz linke tıklayarak karşılarına sitenin adını yazın ve analizlerini görün)
 
(Not: İnternet sitelerinin derecelendirilmesi olan Page Reng 0 ... sayısı ile 10 arasındadır. Tahmin edebileceğiniz gibi google en yüksek page rengi sahip sitedir. Google dünya sıralamasında 1. inci ama Page rengi 9. dur demek oluyor ki daha 10 olamamıştır.

PAMUKOVAHBERİN BİR GÜNDE İZLENME SAYISI
(9 Ocak günü alınan bir günde izlenme saısıdır. Ziyaretçilerde aylık olarak yeni ve sürekli olarak belirtlmiştir.) 


 
ÖNEMLİ AÇIKLAMA (MULAKA OKUYUN)
Günümüzde önemli bir konuma gelen internet yayıncılığı: iletişim, haberleşme kapsamına girmektedir. Ancak bazı gazeteler (basılı yayın) kendi gazetelerinin adını internet sitesi açarak haberlerini internet üzerinden de okuyucularına ulaştırmaktadırlar. Bazıları da gazetesi televizyonu olmadığı halde (bizim gibi) kendi adına internet sitesi kurarak haberlerini kendi sitelerinde yazmaktadırlar. Ancak gazeteler maliyeye kayıtlı basın kuruluşları oldukları için kendi kurumlarının mali ilişkilerini aynı adla yayın yapan internet sitelerinide kapsamaktadır. Basın kanunu gereği sigortalı çalışanlar (basın kartı için bir sigortalının maliyeye kayıtlı çalışanını muhabir kadrosunda çalışırtırdığı zaman – Bu sürede yüksek okul mezunu olan muhabir olarak gösterilen bir kişinin en az 3 sene kesintisiz çalışmasından sonra İç İşleri Bakanlığına kurumu tarafından teklif edilerek incelemeden sonra alacağı basın kartı olur) bunun dışında bazı gazete ve televizyonlar, ajanslar bölgelerde görevlendirdikleri kişilere tanıtım kartı verirler. Bu tanıtım kartları hiç bir zaman basın kartı değildi. Bakanlık onayı ile verilen ve aktif olarak sigortalı çalışan bir kişinin işi bırakması halinde bu kartlar geriye iade edilir.
 
Günümüzde gazetelerde sigortasız sadece fobi olsun diye çalıştırılan çok sayıda meraklı insan vardır. Eskiden bu gibi kişiler daha çok fotoğrafçılardan seçilirdi. Ama artık fotoğrafçılar baktılar ki yapıkları işin karşılığında ellerine hiç bir şey geçmiyor; onlar bu işi bıraktı. Şimdi onun yerine başka meraklılar gazeteler ya da ajanslar tarafından kullanılmaya başlandı. Basın kanun ve kurallarını tam bilmeyen meraklı bu kişiler bölgesinden çıkan haberler yüzünden sık sık zor durumlara da düşmekteler. Haber ile ilgili şikayetler olduğu zaman yargılamada o kişilere gazeteci olarak değil de iletişim suçları kapsamında işlem yapılmaktadır. İletişim yolu ile sosyal paylaşım ağlarında suç işleyenler ne ise bu kapsamda suç işleyenlerde aynı kapsama girer. Normal bir yolla işlenen şuç cezasına göre iletişim yolu ile işlenen suçlar 3 kat daha fazladır.
 
Bu zor şarlar altında yinede haber ve iletişimi sağlamaya çalışan herkesi kutlamak lazım. Ancak bu şekilde iş yapanların yasaları da iyi okuyarak gereksiz yere ceza almamaları gerektiğine de inanıyoruz.
 
Pamukovahaber.com
Admin
Mehmet Yavuz
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2013, 22:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER