banner392

Balkan Türkleri Yöneticileri Sapanca da

Sakarya da Dış Türkler Balkan Türkleri Toplulukları Federasyon Başkanı Burhanettin Çalışkan’ın ve yönetim kurulu üyelerinin Bu ay Sakarya da ev sahipliği yaptıkları Balkan Türkleri konfederasyon ve federasyonları yöneticileri son günlerini de Sapanca ya ayırdılar.

Balkan Türkleri Yöneticileri Sapanca da

 Balkan Türkleri Konfedersyon Başkanı Zürfettin Hacıoğlu’nun yakından tanıdığı Zamanın Edirne valisi Hasan Duruer Sapanca da ziyaret edildi. Duruer Misafirlerini Mustafa Bilgin in Göl kenarındaki Botanik Parkı malikinde karşıladı.

Vali Hasan Duruer Sapanca da Kaymakamlık yaptığı yıllarda çok beğendiği Sapanca ya emekli olduktan sonra yerleşir ve emeklilik yıllarını bu güzel ilçede geçiririm diye hayal etmiş ve günü gelince de buraya yerleşmiş.

Göl kenarında Mustafa Bilgin ile Botanik bahçe evinde Balkan Türklerini Karşılayan Vali Duruer misafirlerine Bulgarıstan a yaptığı geziler ve oradaki anılarından da söz eti. Zürfettin Hacioğlu ise yıllar önce tanıdığ vali ile geçen anılarını ve O günlerdeki Bugaristan da ki olayları ve anılarını anlattı. Bilgin in güzel ağaçlarla donatılmış ve botanik bahçenin içinde tam bir köy havası esen ağaçlardan yapılmış oturaklar, bir köy evinde bulunnması gereken ancak bazı ağaçlarında vernikle çürümeye karşı direncini arttıran kimyasallarla da birleşmiş eskimiş bir köy görüntüsü veren ortamda sohbetler edildi. Aperatif yicekler ikramı yapıldı.



Bizlerde Balkan Türkleri dostu Yozgat doğumlu olduğunu söyleyen vali bey ile birlikte Mustafa Bilginer i da tanımış olduk. Onların malikinde Balkan Türkleri Yöneticileri ile birlikte masafirleri olduk.

Sohbetlerden sonra gitmek için dışarı çıkan Balkan Türkleri yöneticileri günün anısına Musatafa Bilgin Botanik Bahçesinde toplu fotoğraflar çekildiler.

SAPANCA DA GÜZEL GÖRÜNTÜLER.




Sakaryanın güzel ilçesi Sapanca da sahil boyu yürüyüş yapan Balkan Türkleri yöneticileri sahilde güzel görünen her doğal yapı önünde birlikte yada ayrı ayrı fotoğrfalar çekildiler. Sahilde Türk Milletinin mozaği olan değişik enstrümanlarla müzükle kendilerini anlatan gençler ellerindeki müzik aletleri ile tamda cemrelerin düştüğü şu güzel ve güneşli günlerde Sapanca güzelliğine seslede renk katıyorlardı.

Sakarya ya gelen ve 3 günlük çalışma programı içinde Sapancayı da gezen Balkan Türkleri yöneticileri yaptıkları Sakarya gezisi içinde olan Sapanca turunu da güzel anılarına bir fotoğraf gibi kazıdılar.




İŞTE BALKAN TÜRKLERİ YÖNETİCİLERİNİN SAPANCA GEZİSİNDEN UNUTULMAYACAK GÖRÜNTÜLER ( videoyu izlemek için üzerine tıklayın)

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 12:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER