banner392

Ayılar yollarda geziyor.

Bugün Eskiyayla köyüne giderken sabah saat 11.00 suları yolumuza çıkan ayı heyecan yaptı. Kamerayı açıp çekim yapamaya fırsat vermeden yoldan kenarıya atladı.

Ayılar yollarda geziyor.

 Ayılar artık köylere yakın yerlerde yaşamaya başladılar. Sık sık gittiğim kendi köyümde bugünde karşılaştığım ayı yabancı değil. Çünkü bu ayı Tarlama gelerek sık sık iz atıyor. Dün gece dahi tarlama girmiş çit telleri yıkmış ve içerde yiyece aramış. Sonra da kafes telle çevrili ceviz bahçesinden telleri eğerek çekip gitmişti.

Sabah saat 11.00 gibi köye giderken Ağaççılar köyünü geçip Sıra Kayalar denen meviyi geçip büyük virajı tam dönüp yola dündüğümüz anda alt yoldan ana yola çıkan ayı ile karyşılaştık. Bir anda bir tosun kadar büyük, besili ve boz renkli ayı ile karşı karşıya geldik. Ana yola kofasının çıktığı anda üzerine doğru gelen aracı görünce bir anda durdu. Bense bu anı görüntülemek için aracın torpidosundaki fotoğraf makinhesini çıkarmaya çalışırken ayı kendini toparladı ve yolun üst tarafına geçiverdi.
Köy yollarında böylesine ulu arta gezen ayılar daha çok motor bisiklet gibi küçük araçlarhla gidenler için dahda bir tehlikeli olabilirler.
Motor kullanlanlar her an yola çıkabilecek bir ayı ile karşı karşıya kalabilirler. Bizden söylemesi. Ayılar kontrol koruma altına alındıktan sonra. Dahada serbest dolaşan vahşi hayvanlar oldular. Mutlaka dikkat edilmesi gekekiyor.
Yetkililerin ise bu kadar ulu orta dolaşan arı kovanlarını parçalayan, çiftçilerin gece gündüz çalışarak ürettikleri meyve ve sebzeleri bir gecede yok eden, kirazları yerdikten sonra dalları kıran bu ayılara bir cözüm bulmalarını istiyoruz.
Haber: Mehmet Yavuz
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 19:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
İsmail ucar
İsmail ucar - 8 yıl Önce

daha bu nekı koyun ıcıne gırecekler ayılar cogaldı

Pamukovali
Pamukovali - 8 yıl Önce

selam verdimi hocam ayi vermediyse sıkıntı verdiyse devam =))

SIRADAKİ HABER