banner392

Ayılar köyleri tehdit ediyor.

Köylere kadar inen ayılar bahçeleri tehdit eder hale geldiler. Özellikle Pamukova’nın ormanla iç içe olan köylerinde yaşayan köylüler bahçelere inerek zarar veren ayıları durdurmak için gece yanan ışıklardan, ses çıkaran araçlara kadar çeşitli araçlar uyguluyorlar.

Ayılar köyleri tehdit ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Eskiyayla da etrafı 2 metre yükseklikte çitle çevrili koyun çiftliğine giren 1 ayının çiftlik içinde daha önce ölmüş bir koyun çesedini bulup çıkarması korkuya neden oldu.

 

Etrafı muntazam şekilde çevrili olan çiftlikte bir ağaca tırmanarak geçtiğini gören sahibi şaşırdığını söylerken, çitlikte ki köpeklerinde korkudan ses çıkarmadıklarına ise şaşırdığını söyledi.

 

Başka köylerde de ayıların bahçelere zarar verdiklerini söyleyenler eskiden ayı vurmanın serbest olduğunu şimdi ise ayı vurmanın yasak olması yüzünden ayıların çoğaldıklarını söylüyorlar.

 

Köylerdeki bu şikayetlerden sonra bizde Eskiyayla ya işimiz dolayısıyle sık sık gidip gelirken Pazar günü akşam gece saat 10 suları Köye 2 km kala Sırakayalar mevkiinde karşılaştığımız 2 ayıyı görünce heyecanlandık. Ağaççılar köyü tarlalarından geldiğini düşündüğümüz 2 ayının arabanın ışıklarını görmesi üzerine kayalara tırmanması ve dik yamaç üzerine çıkışları bizi daha da heyecanlandırdı.

 

İşte Sıra kayalar da Pazar günü akşam saat 22.00 suları karşılaştığımız 2 ayının yeri canlandırılma şekli aynıdır. (Ancak ayılar o yere montajdır) 
Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 01:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mehmet Yavuz
Mehmet Yavuz - 10 yıl Önce

sayın meraklı. bazen olayları anında görüntülemeniz her zaman mümkün olmayabilir. nitekim bu olayında geçtiği yer ve 2 ayının pozisyonları görüntüdekine yakın gerçekleşti. tabi ki o anı çekemedim. sadece canlandırma yaptım. kullandığım program photoshop tur. zaten fotoğraf düzeltme, montaj çalışmaları için photoshop ideal bir programdır. ancak biraz üzerinde çalışmak gerekir. montaj yapılan anlatımlar ise okuyucumuza saygımız gereği açıklanmıştır.

Meraklı
Meraklı - 10 yıl Önce

helal olsun hocam, parantez açıp not düşmeseydiniz fark edemeyecektik shop çalışması olduğunu... çok başarılı olmuş, kullandığınız programı paylaşır bizi aydınlatırsanız memnun oluruz.

SIRADAKİ HABER