banner392

Avrupa’nın en büyük katliamı ‘Srebrenitsa’ unutulmamalı

Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bayraktar 1995’te Bosna Hersek’te katledilen ve kurşuna dizilen Boşnak ve Müslümanların soykırıma uğradığı Srebrenitsa’ya katliamın anıtının yapılmasını istedi.

Avrupa’nın en büyük katliamı ‘Srebrenitsa’ unutulmamalı

Bayraktar, Srebrenitsa Katliamın 11. Yılında Basın Açıklaması yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA ŞÖYLE

11 Temmuz 1995'te Bosna Hersek'te yaşanan soykırımın unutulmaması ve unutturulmaması için hep birlikte olmalıyız. Zaman geçiyor ama unutturmuyor. Kadınlarımızın, erkeklerimizin katledildiği ve kurşuna dizildiği günler unutturulmamalı.

Düşünüyorum kana bulanan elleri hangi ibadet temizler dünya üzerinde acaba. Sizlerde izliyorsunuz halen daha toplu mezarlar bulunuyor. Toplu mezarlarda oğlunun kemiğini bulan bir annenin yüzünü hiç gördünüz mü?

Oğlunun sadece bir kemiğini buldu diye seviniyor maalesef. 11 Temmuz Dünya'da aslında insanlığın öldüğü bir gün.

Biz demiyoruz ki intikam alalım ama bu bir gerçektir. Başta NATO olmak üzere tüm ülkelerinin bu durumdan ötürü Boşnak vatandaşlarımıza ağır bir özür borçludur.

Gelin Saraybosna'da ya da Srebrenitsa'da katliam anıtını yapalım. Buna destek verecek olan varsa ben buradan Srebrenitsa'ya kadar yürümeye hazırım. Son sözüm affet bizi Srebrenitsa"

“SOYDAŞLARIMIZIN RUHLARI ŞAT OLSUN”

2. Dünya Savaşından sonra yapılan Avrupa'nın en büyük soykırımıdır. Srebrenitsa Soykırımı'nın 21. yılını anıyoruz bugün. Bu olay 2. Dünya Savaşı'ndan sonra ki Avrupa'nın en büyük soykırımıdır. 95 yılında Tuzla'ya kadar gelmeyi başardılar ki 11 ile 77 yaş arasında ki erkekler. Tuzla yolunda 8 binin üzerinde hayatını yitirmiştir. Halen 1500 kişi bulunamamış, aranmaktadır. 95 yılındaki soykırımın ardından bir takım toplu mezarlarda gizlenmiştir bu şehitlerimiz. Bu insanlar sadece başka bir dine mensup oldukları için öldürülmüşlerdir. Çünkü Müslüman’dılar. Bu soykırımı işleyen insanlar bildiğiniz gibi mahkemedeler ve umuyoruz, diliyoruz ki bütün bu yaptıklarının karşılarında cezalarını çekecekler. Biz soydaşlarımız ile her zaman omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Bu katliamda hayatlarını kaybeden soydaşlarımızın ruhları şat olsun ve tüm Müslüman alemi’nin bir kez daha başı sağ olsun.

 

Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve

Dayanışma Derneği Başkanı

Ahmet Bayraktar 
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 06:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER