banner392

Cezaevi Önünden Süratli geçmek suç.

Çanakkale’ye gidenler dikkat etsinler. Bölünmüş yolda şehir dışı sayılacak yerde, birde trafiğin yok denecek kadar sakin olduğu bölgeye konan kamera sizi görebilir ve Trafik Kural İhlali nedeni ile ceza yiyebilirsiniz.

Cezaevi Önünden Süratli geçmek suç.

Benim başıma gelen sizinde başınıza gelebilir. Seçim Öncesi Çanakkale ye gitmiştim. Çanakkale girişinde bölünmüş yolda 83 km hızla gittiniz diye 356 tl ceza yedim. Peşimden posta ile gelen cezayı ödedikten sonra, Pamukova da Çanakkale ye benzer ilçenin içinden geçen yolda (Devlet Hastanesinin önünde) inceleme yaptım. Orada kamera olduğunu görmedim ve duymadım.

Demek ki Pamukova da hastane önünden geçerken 110 km kadar hız yapmak serbest, Çanakkale de Cezaevi önünden 83 km ile geçmek suç oluyor. Memleketten manzaralara bakar mısınız? Hastaya saygı yok ama mahkuma saygı var.

Çanakkale Devlet Hastanesi önünde de kamera olduğunu görmedim.

Basında çıkan haberlerde de öğreniyoruz ki, Seçim öncesi insanlar seçimlerle uğraşırken Trafik ara sıra açtığı kameraları da sonuna kadar açmış yol kontrollerini sıklaştırmış yine köşe dönülmüş.

Altyapısını gelişmiş ülkeler düzeyine çıkaramadığımız ülkemizde ceza kesme altyapısını çoktan bitirmiş durumdayız.

Pamukova da kaç yıldır doğalgaz çalışmaları yapılıyor diye kazılan yollarda arabalarımızın kırılmadık yeri kalmadı. Şimdi de yapılan çakır çukur yerlerden geçerken yeni bir moda daha oldu her 100 metreye konan araçların hızını düşürme setleri yüzünden ödediğimiz hasarlar yetmiyor gibi. Her köşe başında yediğimiz trafik cezaları da canımızdan bezdirir oldu.

Bilinçli bir toplumda bunlar yapılamaz. Aslında herkes yasal yolları kullansa bu cezalar bize kesilemez. Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşa kesilen trafik cezası ile ilgili Pamukova Mahkemesine açtığı davayı kazandığını yazmıştık. İşte hepimiz o vatandaş gibi hakkımızı yasal yoldan arasak mantık dışı ceza maddeleri ortadan kalkar.

Sen aradın mı diyenlere yanıtım şu: “Ben aramadım ama cezamı erken yatırdım yüzde 25 daha az ödedim.” Tabi buda acizliğin bir savunması oldu.

Mehmet Yavuz 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 19:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Pamukova lı
Pamukova lı - 10 yıl Önce

sürat her yerde felakettir. o kasisler olmak zor unda iki duble alkol alan kendini f1 plotu sanan bir ülkede kişilerin gelişimini sağlamaz iseniz bu şekilde ilkel yollar ile kontrol sağlarsınız. bence bu şekilde yazılan cezalar ve kontroller her yerde olmalı. kimse alkollü, sınır tanımaz bir şekilde trafikte sürat yapan, saygısız insanlar yüzünden canından olmak zorunda değil. canakkale oraya koymuş, sakarya hastane önüne koysun. ama sizde ceza yazılınca değil her zaman eksiklikleri yazın. bir can kaybolunca hız nedeni ile; keşke kasis değilde duvar olsaydı diyoruz.

SIRADAKİ HABER