banner392

TGB'liler Obama ya sürpriz hazırladılar.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) 14 Kasım'da Türkiye'ye gelecek olan ABD Başkanı Barack Obama'yı İstanbul ABD Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

TGB'liler Obama ya sürpriz hazırladılar.

Yapılan basın açıklamasında "15 Kasım’da Antalya’daki toplantıya, Obama’yı karşılamaya hazırlanıyoruz. Ancak bu karşılamada ona iki sürprizimiz olacak: ABD askerine geçirdiğimiz çuval ve gazeteci El Zeydi’nin Bush’a fırlatarak sembolleştirdiği ayakkabılarımız ile Türk milletinin kararlılığını göstereceğiz" ifadelerinin kullanılması dikkat çekti.

Geniş çapta güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde Amerikan Başkonsolosluğu önünde toplanan gençlerin elindeki Obama maketi, çuval ve ayakkabılar suç unsuru sayıldı. Maketi güvenlik güçlerine teslim eden TGB'liler, "Biz Amerikan emperyalizmini protesto ettiğimiz bu eylemde güvenlik güçlerimizle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Biz ABD askerlerine zaten çuvalımızı geçirdik. Amerikan emperyalizmine meydan okumaya devam edeceğiz. Bu maketi ne yapacaklarına polisimiz kendisi karar versin" dedi.

TGB'lilerle polis arasındaki görüşmede polis amirinin 'Obama Türkiye'de misafirdir. Biz misafirperver bir milletiz. Hakaret unsuru taşıyan Obama maketine izin veremeyiz.'demesinin üzerine  TGB üyeleri 'İşgalci İngiliz kuvvetlerine misafir diyenler  İngiliz zırhlılarıyla bu toprakları terk ettiler. Bizler polisimizin Kuvayı İnzibatiye olmasını istemiyoruz. Kuvayı Milliyenin yanında yer almasını istiyoruz.' sözleriyle tepkisini gösterdi. 

Eylem sırasında, 'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!', ' Emperyalistler, işbirlikçiler; geldikleri gibi gidecekler', 'Katil ABD Türkiye'den Defol, 'Mehmetçiğin Katili Amerika'sloganları atıldı.

Amerikan Başkonsolosluğu önünde grup adına basın açıklaması yapan TGB İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan G-20 zirvesi için Antalya'da alınan olağanüstü güvenlik önlemlerini vurgulayarak Obama'nın korkusunun işlediği suçlardan kaynaklandığını söyledive tüm gençleri 15 Kasım'da Antalya'da yapacakları eyleme davet etti.

Basın açıklamasında şu açıklama yapıldı:

"Dünyanın dört bir köşesinde Vietnam’da, Küba’da, Afganistan’da, Irak’ta ve Suriye’de ve daha birçok yerde katliamlar gerçekleştiren ABD’nin başkanı Barack Obama G-20 Zirvesi nedeniyle Türkiye’ye geliyor! Mazlum milletlere savaş açan ve gittiği her toprağa beraberinde gözyaşı götüren Obama’yı dünyanın en büyük teröristi ilan ediyoruz ve meydan okuyoruz. Bu zamana kadar milyonlarca insanın kanına giren ve bugün birliğimizi tehdit eden ABD’yi çok iyi tanıyoruz. 2003’te Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirip sorgulamaya götüren ABD, bugün açık açık Suriye ve Türkiye’deki bölücü terör örgütlerine destek vermektedir. Sözde demokrasinin, insan haklarının bekçiliğini yapan ABD birliğimizi ve kardeşliğimizi ortadan kaldırmaya çalışmaktadır.

"SÜRPRİZİMİZ OLACAK"

Türk milleti karşısındaki düşmanı yani emperyalizmi yüz yıldır görmektedir. Mustafa Kemal önderliğindeki ordu emperyalizmi mahvederek Türkiye’yi bağımsızlığına kavuşturmuştur. 68 gençliği ve onun önderlerinden Deniz Gezmiş, ABD 6.Filosu’nu Dolmabahçe’nin soğuk sularına dökmüştür. Biz tüm bu antiemperyalist tarihimizden aldığımız kuvvetle, 15 Kasım’da Antalya’daki toplantıya, Obama’yı karşılamaya hazırlanıyoruz. Ancak bu karşılamada ona iki sürprizimiz olacak: ABD askerine geçirdiğimiz çuval ve gazeteci El Zeydi’nin Bush’a fırlatarak sembolleştirdiği ayakkabılarımız ile Türk milletinin kararlılığını göstereceğiz.

Dün yayılan bir habere göre Barack Obama geliyor diye havadan F-16 ve füzelerle, denizden savaş gemileriyle, karadan ise binlerce görevliyle sıkı önlemler alınmaya şimdiden başlanmış. Belli ki biz daha oraya varmadan sesimizin kuvveti ve irademizin sağlamlığı iyi anlaşılmış. ABD’nin ve onun başkanı Obama’nın bu korkusu, işlediği suçlardandır. Ancak bu korku ve önlemlerin hiçbir işe yaramadığını 15 Kasım’da Antalya’da Türk gençliğinin gücüyle birlikte kanıtlayacağız. Buradan Atatürk gençliği olarak Türk milletine söz veriyoruz. ABD emperyalizmi Türkiye’den ve Ortadoğu’dan kanlı ellerini çekene kadar, tam bağımsız ve özgür Türkiye’yi kurma mücadelemize devam edeceğiz."

odatv 
Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 22:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER